faq1

jQuery Collapse Demo  

 

כללי

1. מה יש בספרייה?

בספרייה מספר אוספים מרכזיים:
אוסף ישראל, המשמש כזיכרון הלאומי של מדינת ישראל, וכולל את כל היוצא לאור בישראל וכן חומר מחקרי מחו"ל.
אוסף יהדות, כולל בתוכו ספרים, כתבי יד ומחקרים בנושאי יהדות ויהודים בארץ וברחבי העולם בשפה העברית ובשפות אחרות, והוא מהאוספים הגדולים והחשובים בעולם בתחומו.
אוסף אסלאם ומזרח התיכון העוסק בנושא דת האסלאם מראשיתה ועד ימינו, לרבות משפט, תיאולוגיה, פילוסופיה, מיסטיקה והלכה, היסטוריה וחקר תרבויות האסלאם, שפות הנפוצות בעולם האסלאם וכן ספרות אסלאמית.
אוסף מדעי הרוח הכלליים, כולל בתוכו מקורות בנושאי היסטוריה, לימודים קלאסיים, פילוסופיה, תולדות הנצרות, ותולדות הספר, וכן את אוסף אדלשטיין – אוסף ייחודי לתולדות המדע, הרפואה והטכנולוגיה. בנוסף משמש האוסף גם ספריית ההפקדה של האו"ם והאיחוד האירופי ומרכז את כל החומרים והדו"חות המופצים על ידם.
בנוסף לכל אלו, אוסף הספרייה כולל את מחלקת הארכיונים ובה יותר מ-450 ארכיונים אישיים רבים ומגוונים, ובמחלקת המוזיקה מאתים וחמישים ארכיונים נוספים של אנשי מוזיקה כמו נעמי שמר ומשה וילנסקי.

2. האם אפשר לבוא לבקר?

כמובן, הספרייה פתוחה לקהל הרחב, בימים א-ה בין השעות 9:00 19:45 ובימי שישי בין השעות 9:00 12:45.
לסיור מודרך בספרייה הלאומית היכנסו למרכז המבקרים או פנו אלינו בטלפון: 074-733-6188 ובדוא"ל: [email protected].
בתי ספר יכולים להזמין סיור או הדרכה בעבודות חקר במחלקת חינוך, בטלפון: 074-733-6186, או בדוא"ל: [email protected].

3. איך מגיעים אליכם?

הספרייה הלאומית נמצאת בתוך קמפוס גבעת רם של האוניברסיטה העברית בירושלים, בקרבת מוזיאון ישראל והכנסת.
ניתן להגיע בתחבורה ציבורית בקווים 7, 7א, 9, 14, 35, 35א, 42, 68, 66, 66א. למגיעים ברכב פרטי ניתן לחנות מימין לשער הכניסה הראשי לאוניברסיטה.
לפרטים נוספים ומפה

4. זאת הפעם הראשונה שלי בספרייה.  מי יוכל לעזור לי להתמצא?

בכניסה לספרייה ישנו דלפק מודיעין, הנותן מידע ראשוני.
לקבלת מידע מקצועי יותר, יש לפנות לספרן יעץ והדרכה היושב באולם היעץ שבקומת הכניסה. ניתן לפנות גם בצ'ט באמצעות הקישור שבפינה השמאלית התחתונה באתר הבית של הספרייה (עובד גם בטלפונים סלולריים חכמים) או בטלפון 074-733-6400.
בנוסף, אפשר להיעזר בספרנים שבכל אולמות הקריאה.

5. שמעתי שאתם עוברים, לאן ומתי זה יקרה?

בימים אלה הספרייה הלאומית נתונה בתהליך של התחדשות, שבמהלכו הספרייה תעבור למשכנה החדש בסמוך למשכן הכנסת. המשכן החדש יהיה פתוח ונגיש לציבור הרחב, יציע סביבות עבודה ידידותיות ומרחבים לפעילויות תרבות וחינוך.
באפשרותכם לעיין בתוכנית האב להתחדשות.
לפרטים נוספים לחצו כאן.

שימוש בספרים

1. איפה נמצאים כל הספרים שלכם?

מפאת היקפו, אוסף הספרייה הלאומית נמצא ברובו ב"מדף סגור", כלומר, במחסנים, ללא גישה ישירה לציבור. אם רצונכם בספר מסויים שלא נמצא על המדפים באולמות הקריאה, עליכם להזמין אותו מן המחסן, לאחר שתירשמו כקוראים ותפתחו כרטיס קורא כך שתוכלו לבצע הזמנות באמצעות שם משתמש וסיסמא

2. מה הם אולמות קריאה?

אולמות הקריאה הם החללים בספרייה המיועדים לעיון ולמידה, בניגוד למחסנים ולאזורים אחרים. בספרייה מספר אולמות קריאה, בכל אחד מהם מצויים אוספים ייחודיים לתחום העיסוק המגדיר את האולם. לאולמות הראשיים ניתן גם להזמין חומרים מהמחסן.
בקומת הכניסה מצוי אולם היעץ וההדרכה.
בקומה הראשונה מצויים אולמות הקריאה הראשיים: מדעי הרוח הכלליים, אולם קריאה יהדות, ישראל, מזרח ואיסלם, מרכז המוזיקה ואוסף גרשם שלום – האוסף מכיל פריטים בנושאי מחשבת ישראל וקבלה. זהו גם האולם שבו ניתן לצפות בפריטים נדירים.
בקומה השנייה מצויים אוסף אדלשטיין להיסטוריה של המדע, ואוסף הקרטוגרפיה ע"ש ערן לאור, ובקומה התחתונה מצויים הארכיונים ואולם כתבי היד.

8. כיצד פותחים כרטיס קורא?

 

8. כיצד פותחים כרטיס קורא?

בכל דף באתר הספרייה, בצד השמאלי למעלה ישנה אפשרות להיכנס או להירשם.
 
אם בעבר הזמנתם ספרים מאתר הספרייה או נרשמתם לאתר יש ללחוץ על "היכנס" ולהכניס את שם המשתמש והסיסמה.
אם זוהי הפעם הראשונה, יש ללחוץ על "הרשמה". טופס הרשמה מקוון ייפתח ועליכם למלא את הפרטים בטופס. לאחר מילוי הפרטים ושליחתם, תישלח אליכם הודעת דוא"ל עם קישורית. שימו לב! תהליך ההרשמה יסתיים רק לאחר לחיצה על הקישורית.
לעזרה, לחצו כאן. במידה ונתקלתם בבעיה, ניתן לפנות למחלקת ההשאלה, 074-733-6414.

5. שמעתי שאתם עוברים, לאן ומתי זה יקרה?

בימים אלה הספרייה הלאומית נתונה בתהליך של התחדשות, שבמהלכו הספרייה תעבור למשכנה החדש בסמוך למשכן הכנסת. המשכן החדש יהיה פתוח ונגיש לציבור הרחב, יציע סביבות עבודה ידידותיות ומרחבים לפעילויות תרבות וחינוך.
באפשרותכם לעיין בתוכנית האב להתחדשות.
לפרטים נוספים לחצו כאן.

Info

This is some information

Accordion Example

Accordions

Are fun and they make pleasent noises

Fruits

I like fruits

Info

This is some information

Yeah!!

eh

Persistence Example

These

Well hello there

Sections

yabayaba

Should be

might be.

Persistant!!

eh