מילים ותווים של המנון תנועת בני עקיבא "יד אחים". ההמנון מופיע במחברת של מילים ולחנים לשירים עבריים שאסף חוקר הזמר העברי מאיר נוי. תוכן ההמנון "יד אחים" מבטא את הרעיון של תורה ועבודה, שתנועת בני עקיבא חרתה על דגלה - לימוד תורה המשולב בבניין הארץ.
את המילים של ההמנון חיבר הרב משה צבי נריה בשנת 1931 (או בשנת 1932) בכנס מדריכים שנערך בכפר סבא. השיר שהוקדש לנוער בשרון היה לאחר כמה שנים להמנון התנועה וכמה ממילותיו שונו. בתחילה נכתב השיר נכתב ללחן של שיר קומוניסטי שמקורו במנגינה אוסטרית־גרמנית, אך בראשית שנות החמישים התקבל הלחן של מרדכי פרלמן.
הרב נריה היה רבה של תנועת בני עקיבא ומי שעיצב את דמותה הרוחנית של התנועה. הוא נודע בקולו הערב ובכשרונותיו. בשירים שחיבר ביטא את רעיונותיו ושאיפותיו. הרב נריה ראה בשירה אמצעי חשוב בפיתוח הזהות האישית של החניך. האווירה השמחה בתנועה, השירה והריקודים ליכדו את החברים ויצרו חוויה דתית.
תנועת בני עקיבא הוקמה על ידי אנשי תנועת הפועל המזרחי, הפועלים הדתיים. בשנותיה הראשונות של תנועת בני עקיבא היה מגוון השירים העבריים המתאימים לנוער הדתי מצומצם מאוד. הרב נריה ראה לנגד עיניו את צורכי הנוער וחיבר שירים רבים שקירבו את חברי התנועה לרעין של תורה ועבודה. לעיתים השתמש הרב נריה בשירים של תנועות הנוער האחרות והתאים את מילותיהם לעקרונות תנועת בני עקיבא.
המציאות, בתקופה זו, היתה רחוקה מן השאיפות. שאיפות בתחום התורני לא היו מצויות בקרב חברי התנועה. מילות השיר מעודדות את חברי התנועה לשאוף לעסוק בתורה לצד עבודת האדמה ומחזק את ההכרה בזכות העם היהודי על ארץ ישראל, "ארץ אבות, ארצנו הקדושה". השיר מעודד ומחזק את הנוער שיפעל באומץ ויזכה בעזרה משמיים.