מפה מפורטת של הערים בודה ופשט במאה ה־17. המפה נוצרה על ידי Georgius Houfnaglius ונדפסה בספר בשם Civitates Orbis Terrarum (ערים בעולם). בספר יש אוסף של מפות מערים מרחבי אירופה. הכיתוב על המפה הוא בלטינית, ובתחתית המפה מפתח של האתרים המרכזיים בערים בודה ופשט: המבצר, הארמון המלכותי, כנסיה שהפכה למסגד והכרמים. גבולות המפה מעוטרים, ובחלקה העליון הכיתוב "בודה, בירת הונגריה והמושב הקדמון של המלך נקרא אופן בגרמנית".
במרכז המפה נראית העיר בודה מוקפת חומה, ובה מגדלים ובניינים עם כיפות, רחובות ראשיים, שבהם חיילי משמר העיר הולכים בזוגות עם כידונים. בתי העיר כולם עם גגות משופעים, והעיר משתרעת על פני רוב המפה. במרכז העיר מסגד גבוה ולידו כנסייה קטנה יותר. בתוךהעיר רואים גם את מבצר העיר. בצד ימין למטה מופיעה העיר פשט כעיר קטנה מוקפת חומה. מעבר לערים יש נוף של גבעות, יערות ואדמות חקלאיות. בחזית שתי דמויות נושאות נשק. דמות אחת לבושה בגדים מהודרים וחובשת טורבן גדול. הדמות האחרת לבושה עורות בעלי חיים וחובשת כיסוי נוצה. בטקסט בתחתית המפה נכתב על שבט תורכי ברברי, חסר פחד ומוכן לבצע כל זוועה; הם ידועים בשם שבט הדלי. הם מחברים נוצות לעור שעל הראש שלהם, מה שמציג אותם כצמאי דם עוד יותר. הדמות מימין לחזית מייצגת כנראה איש משבט זה.
ההתיישבות על גדות הדנובה היא התיישבות עתיקה מאוד, ובחפירות ארכאולוגיות נמצאו שרידים מן המאה הרביעית לפני הספירה. מוצאם של ההונגרים בני זמננו הוא משבטים מדיארים שנדדו במאה השמינית ובמאה התשיעית לספירה מזאור סיביר מערבה, והתיישבו באזור הונגריה. בשנת 1526 נכבשה הונגריה בידי העות'מאנים למשך כ־150 שנה עד הכיבוש בידי האוסטרים בשנת 1686.