תצלום של אוניית המעפילים "פאריטה" שאורגנה בידי חברי תנועת בית"ר במסגרת עליית "אף על פי". אוסף עמנואל הרוסי, צילום: זולטן קלוגר.
בתצלום נראים מעפילים מורדים מן הספינה לסירות בעוד תושבי תל אביב צופים בהם מן החוף. ברקע נראות משחתות בריטיות. זה היה סופו של מסע נדודים בחופי הים התיכון ערב מלחמת העולם השנייה.
האונייה הפליגה מנמל סט שלחופי צרפת אל נמל קונסטנצה שבים השחור. על סיפונה היו כ־850 בית"רים מגרמניה, אוסטריה, פולין ורומניה. המסע שתוכנן להימשך שבוע, נמשך כארבעים יום. המזון המים אזלו, והתנאים באונייה נהיו בלתי נסבלים. לאחר תלאות רבות הגיעה הספינה ב־22 באוגוסט 1939 לחופי תל אביב. כאן סירבו רב החובל והמכונאי הראשי להתקרב לחוף מפחד הבריטים, ואת מקומם תפסו חברי בית"ר שהיו מנוסים בשיט ימי. ואולם, חרטום הספינה נתקע במרחק של כחמישים מטר מן החוף. לאחר שהמעפילים הורדו מן האונייה הם נעצרו בידי הבריטים, אך כעשרה ימים לאחר מכן הם שוחררו על חשבון מכסת רישיונות העלייה.
את האונייה "פאריטה ארגנו חברי התנועה הרוויזוניסטית, שפעלו לעלייה בלתי לגאלית דרך הים, עלייה שנודעה בשם "אף על פי". מאז ינואר 1934 ועד פרוץ מלחמת העולם השנייה בספטמבר 1939 הצליחה התנועה הרוויזיוניסטית להביא דרך הים עשרים ושש אוניות מעפילים, יותר ממספר האוניות שהביא בתקופה זו ארגון "ההגנה". ואולם, לאחר מלחמת העולם השנייה לא עסקה התנועה הרוויזיוניסטית בעלייה והפנתה את כל מאמציה למרד בשלטון הבריטי.
התצלום הזה מופיע בספר המגבית, ההתגייסות וההצלה, ספר שיצא לאור בשנת 1950 ב־2700 עותקים בלבד. בספר זה כינס עמנואל הרוסי מאות צלומים מן הגטאות וממחנות הריכוז הנאציים, ממפעל הבריחה והעפלה ומפעולות הגנה, אימונים ונוטרות.
זולטן קלוגר היה אחד מן הצלמים הבולטים בארץ ישראל בשנים שלפני הקמת המדינה. הוא תיעד את חייה של "המדינה בדרך" ושל תושביה והותיר אחריו ארכיון עם 50,000 תשלילים.