ספרון צבעוני של סדר ליל ראש השנה: קידוש וסדר הסימנים, מתנת המועצה הדתית אילת, תשנ"ז.
בראש השנה נוהגים לאכול סעודה חגיגית הנפתחת באמירת קידוש, לאחר מכן ברכת "שהחיינו", נטילת ידיים, ברכת "המוציא" ואכילת הסימנים. הספרון כולל את המצוות והמנהגים המיוחדים לחג. על הכריכה תצלום של המאכלים המאפיינים את ראש השנה: יין, רימון ותפוח בדבש וכן סמל המועצה הדתית אילת שהפיצה את הספרון. ברכת ראש המועצה הדתית יצחק שאולי, מופיעה בעמוד האחרון.
אחת המצוות בתורה היא לקדש את השבת ואת החגים. חז"ל תיקנו לעשות זאת על כוס יין סמוך לסעודה. הטקס הזה, שמברכים ומזכירים את קדושת השבת או החג, נקרא "קידוש". הקידוש הנאמר בחג שונה מזה הנאמר בשבת. בנוסח הקידוש הנאמר בראש השנה יש דגש על המהות של היום: זיכרון ותרועה. אם ראש השנה חל בשבת או במוצאי שבת יש תוספות כמו אמירת "ויכולו" לפני הקידוש ונוסח ההבדלה למוצאי שבת.
על פי האמונה היהודית ראש השנה הוא היום שנגזר בו דינו של אדם. ליום זה השפעה על כל השנה, ולכן ככל שיום זה יהיה יותר מבורך, יש תקווה ואמונה שהשנה כולה תהיה מבורכת. לכן נהגו ביום זה להרבות ב"סימנים" טובים שונים ובהם אכילת מאכלים מתוקים כתפוח בדבש או מאכלים שיש בהם מאפיינים טובים כמו אכילת ראש של דג כדי שנהיה לראש ולא לזנב. יש הנמנעים מלאכול מאכלים מרים, חמוצים או חריפים. לפני אכילת כל "סימן" נוהגים לומר ברכה או תפילה. בסדר ה"סימנים" בספרון מופיע שם המאכל בעברית, באנגלית ובצרפתית וכן תפילת "יהי רצון" שנאמרת לפני אכילתו ופסוקים נוספים.