מפת המצור על ירושלים פורסמה במילון התנ"ך שהוציא לאור הנזיר והתיאולוג הצרפתי אוגוסטין קלמט בראשית המאה ה־18. המפה היא מתוך התרגום לאנגלית בשנת 1732. כותרת המפה היא "המצור על ירושלים של נבוכדנצר", והכיתוב מפנה לפרק כ"ה במלכים ב' שעוסק במצור על ירושלים, בחורבנה ובהגליית יהודה מעל אדמתו.
לפי המפה ירושלים היא עיר מוקפת חומה, עגולה כמעט לגמרי, ונחל קטן חורץ בין שתי הגבעות של העיר. העיר יושבת על אזור הגבוה מסביבתו. בתוך העיר נראה שטח אחד מוגבה ועליו מבנה ציבורי גדול, ככל הנראה בית המקדש. הבתים במפה אינם מסודרים לפי רחובות, והם שונים זה מזה ודומים לבתים ומגדלים אירופיים בימי הביניים. במפה נראים שלושה נחלים שמתחברים לנחל אחד. הנחלים יכולים להתאים למה שאנחנו מכירים כיום כנחל קדרון, גיא בן הנום ונחל אמצעי קטן המכונה "הגיא המרכזי". נקודת התצפית של המפה היא מלמעלה בזווית אלכסונית.
בניגוד לעיר הצפופה ונעדרת סדר שבתוך החומה, הצבא הבבלי של נבוכדנצר מאורגן מאוד. גודל הצבא עצום, והוא מקיף את ירושלים מכל צדדיה. עוד, נראית סוללה מלאכותית סביב העיר (בהתאם לפסוק א' בפרק כ"ה "ויבנו עליה דייק סביב"). במרכז במפה נראית ראשית המתקפה של הבבלים על ירושלים, וממול תושבי ירושלים המנסים לבלום את אותם.
מפה זו של ירושלים היא אחת מני מפות עתיקות רבות של העיר ומבטאת את מרכזיותה לנצרות. כמו מפות אחרות גם מפה זו צוירה בידי איש דת שמעולם לא ביקר בירושלים ולא נכח באירוע שצייר. עם זאת, למחקריו של אוגוסטין קלמט נודעה חשיבות מדעית רבה, והוא נחשב חלוץ במחקר המדעי של התנ"ך.
אוגוסטין קלמט היה נזיר ותיאולוג צרפתי קתולי, שפרסם ספרי היסטוריה ותאולוגיה וכן פרשנויות לברית החדשה ולמקרא. מילון התנ"ך שפרסם בשנים 1725–1731 הוא אסופה של מאמרים בסדר אלפביתי, העוסקים בביוגרפיה של אישים, ארכאולוגיה, גאוגרפיה ונושאים תנכ"יים. במילון כמאה לוחות תחריטים – מפות ארץ ישראל וסביבותיה, נופים ואתרים שונים בארץ (ירושלים, הר הכרמל, הר הזיתים, נצרת, ועוד), דמויות, סצנות תנ"כיות, טקסים ומנהגים יהודיים.