תצלום של שיירת אספקה ברחוב בירושלים בזמן המצור על העיר בשנת 1948.
בתצלום נראית שורה של משאיות עמוסות מטען. נראה כי הצלם או הצלמת יושבים על גבי המטען של אחת המשאיות ומצלמים את השיירה המשתרכת מאחוריה. שתי המשאיות הקרובות אל המצלמה עמוסות בשקים, ככל הנראה שקי מזון. על המשאית הקרובה למצלמה יושב לוחם חבוש כובע, נשק תלוי על גבו, והוא מישיר מבט למצלמה. במשאית שמאחוריו אפשר לראות עוד מלווה של השיירה מסתכל אל המצלמה, וראשו מציץ מן התא שליד הנהג. משני צידי השיירה נראים תושבים, גברים נשים וילדים רבים. לאורך הרחוב נראים בתים הבנויים מאבן ירושלמית וכן מגרשים ריקים.
יום למחרת החלטת האו"ם על קבלת תוכנית החלוקה, החלו כוחות ערבים לחסום את הדרכים לירושלים כדי למנוע הכנסת מזון ונשק לעיר. ירושלים הייתה תלויה באספקה מהשפלה, ולכן היה צריך למצוא דרכים לפרוץ את המצור. הנסיעה התנהלה בכלי רכב משוריינים שאובטחו בידי לוחמי הפלמ"ח וההגנה. בין מלווי השיירות היו גם נשים.
ההתקפות הקשות על השיירות והאבדות הרבות הבהירו כי שיטת השיירות מיצתה את עצמה, ובראשית אפריל 1948 הוחלט על מבצע נחשון. בעקבות מבצע נחשון ופריצת דרך בורמה היה אפשר להעביר שיירות לירושלים בצורה רציפה ובטוחה. תנועת השיירות לירושלים נמשכה עד מאי 1948.