הכרזה שפרסמה האגודה האסלאמית והאגודה הנוצרית קוראת ל"אומה הערבית" (לשון הכרזה) לפתוח ביום שבת, 2 בנובמבר 1929, בשביתה כללית ומקיפה נגד הצהרת בלפור ומדיניות בריטניה.
בכותרת הכרזה נאמר "יום השנה להבטחה מבשרת הרעות - הודעה לאומה הערבית". בהמשך הכרזה נכתב כך "בפגישה הגדולה שנערכה בבוקר יום ראשון שעבר הוחלט לפתוח בשביתה כללית ומקיפה מצד כל שכבות האומה הערבית, ביבשה ובים, החל מיום שבת בבוקר, בתאריך 2 בנובמבר, במחאה על ההבטחה המקפחת של בלפור שפורסמה בתאריך זה. וכן, במחאה על ההבטחה הזו ועל מדיניות הממשלה המיישמת אותה, מדיניות שהטיחה בארץ עלבון והעמידה אותה בפני אתגרים. באותו יום ייערך ביקור בקברי חללים (שהידים)".
לטענת הערבים בריטניה קיפחה אותם והעדיפה את היהודים, אף ששיעורם באוכלוסייה היה נמוך באופן משמעותי. הצהרת בלפור מכונה בכרזה "הבטחת בלפור", ומוצמדים לה תוארי גנאי כגון "מבשרת רעות" או "מקפחת". זאת ועוד, הכרזה קוראת לציבור לפקוד קברי חללים (שהידים), וייתכן שמדובר על מי שנהרגו בעקבות דיכוי מאורעות תרפ"ט בידי הבריטים באותה שנה.
הכרזה התפרסמה מטעם שתי אגודות – אסלאמית ונוצרית – עובדה המלמדת כי ההתנגדות להצהרת בלפור, לממשלת המנדט הבריטי ולתנועה הציונית חצתה את גבולות ההשתייכות הדתית. כדאי גם לשים לב שהפנייה בכותרת היא ל"אומה ערבית" ולא ל"עם הפלסטיני".