הזמנה לנשף לזכרו של בנימין זאב הרצל בכ' תמוז, יום פטירתו. הנשף לזכרו התקיים באולם הראינוע "ציון" (קולנוע ציון היה בית קולנוע ירושלמי ותיק שהיה ממוקם בכיכר ציון ופעל במשך שישים שנה). בהזמנה נכתב כי זהו יום האזכרה של "מנהיגנו הדגול המנוח ד"ר הרצל". לפי המודעה יהיו בנשף דקלומים, שירה, תמונות חיות והצגת המערכה האחרונה של המחזה "הגיתו (הגטו) החדש". עוד נאמר בהזמנה כי תיערך הגרלה של חפצי אמנות. ייתכן כי מארגני המופע חשבו שכדאי להוסיף זאת כדי למשוך קהל רב יותר. ההזמנה אוסרת על ילדים מתחת מגיל 14 להשתתף בנשף. ברקע ההזמנה ציור של פסים כחולים, רמז לצבעי התנועה הציונית. מארגני האזכרה הם ועדת כ' תמוז שכנראה הייתה ממונה על תכנון ימי האזכרה ביום פטירתו.
"הגיטו החדש" הוא מחזה בן ארבע מערכות שכתב הרצל בהשפעת משפט דרייפוס. המחזה הוא מלודרמה שבמרכזהּ פרקליט יהודי בשם יעקב סמואל. סמואל הוא יהודי מתבולל הנחוש לצאת מן הגטו החברתי שהוא נתון בו, אך נכשל. בסוף המחזה נהרג סמואל בדו-קרב שערך עם אציל אנטישמי שפגע בכבודו כיהודי. מותו של סמואל סימל את חוסר התקווה של היהודים במערב אירופה בשלהי המאה ה-19. הרצל, שראה את גילויי האנטישמיות בצרפת, המדינה הראשונה שהעניקה ליהודים שוויון זכויות, התייאש מפתרון שאלת היהודים בדרך של אמנציפציה.
בשנת 2004 נחקק חוק בנימין זאב הרצל (ציון זכרו ופועלו) שקבע את יום הרצל ביום הולדתו בי' באייר ולא כמקובל ביום פטירתו, משום שיום זה חל בחופשת הקיץ. בשנת 2007 תוקן החוק ונקבע שכל האירועים לזכר הרצל יצוינו בי' באייר, למעט טקס הזיכרון הממלכתי בהר הרצל בירושלים שיתקיים בכ' תמוז.