תצלום משנת 1931 של ילדים בתחפושות לפורים. מאחוריהם עומדים ילדים בוגרים יותר שאינם מחופשים וגם כמה מורות בבית הספר. ברקע של התצלום רואים מבנה בעל שתי קומות עם גג משופע ועצי אקליפטוס. התצלום נעשה בצוהרי היום. באופק רואים את מפרץ חיפה ואת הרי הגליל העליון. רוב הילדים לובשים מכנסיים קצרים, וכמה ילדים ברקע לובשים גופיות. לכל הבנים יש נעלים גבוהות סגורות ולרוב הבנות נעליים שטוחות עם רצועה. בין התחפושות מלח, ערבי, דבורים ופרה. התחפושות פשוטות, וניכר שהן נתפרו במיוחד.
חג הפורים הוא חג שמרבים בו שמחה. אחד המנהגים שנועדו להגדיל את השמחה הוא להתחפש ולהציג את התחפושות ברחוב או במסיבת פורים. התחפושת היא בגד או חפץ המציג את הלובש בזהות שונה מזהותו האמיתית. משערים שהמנהג להתחפש בפורים החל באיטליה בימי הביניים, כנראה בהשפעת הקרנבלים שנחגגו בסמוך לחג הפורים. עם זאת, יש למנהג יסודות גם במסורת היהודית. במגילת אסתר מופיע הרעיון של מהפך בגורל וכן הרעיון של הסתרת הזהות האמיתית. אסתר הסתירה את זהותה היהודית, וגם אלוהים "מסתתר" במגילת אסתר.
בית ספר הריאלי בחיפה הוקם בשנת תרע"ד (דצמבר 1913) בעיצומה של מלחמת השפות. סיסמת בית הספר הייתה "והצנע לכת" (מיכה ו ,ח). לפי המנהל הראשון, הד"ר ארתור בירם, מטרת בית הספר "להקים דור של עוזרים חדשים לגאולת ארצנו ושחרור עמנו… שאיפתנו לתת לתלמידים את היסודות העיוניים שיכשירום לעבודה עצמית וחופשית, להכשירם הכשרה טכנית, שאין להקנותה, לפי דעתנו, אלא על ידי מלאכת ידיים…". בשנות ה־30 של המאה ה־20 למדו בו כבר יותר מאלף תלמידים בכמה סניפים. בבית הספר הוקמו מוסדות של התלמידים, הונהגו טיולים שנתיים ושיעורי "ספורט שימושי", ונוסדה הוצאת הספרים של בית הספר. רבים מן המפעלים החינוכיים ש"נולדו" בבית הספר הריאלי אומצו בהמשך במערכת החינוך הממלכתית.