audio items
snunit
קוקיז (עוגיות)

אתר הספרייה הלאומית עושה שימוש בעוגיות (cookies) על מנת לשפר את חווית הגלישה שלך. הגלישה שלך באתר מהווה הסכמה לשימוש בעוגיות. למידע נוסף, אנא עיינו במדיניות הפרטיות

חזרה לתוצאות החיפוש

ישנה בחיק תאוה

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    עכשווי - ישראל הנפשות הפועלות
  • 2.
    עכשווי - ישראל ערן צור
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר ישנה בחיק תאוה
מעגל השנה לכל עת
מעגל החיים חתונה
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • פיוט מאת ר' ישראל נג'ארה (צפת, המאה ה-16), מגדולי הפייטנים בכל הדורות, ואחד מסוללי הדרך של הפייטנות המאוחרת במאות השנים האחרונות. בצורה האופיינית ליצירתו של ר"י נג'ארה, ניתן לקרוא את השיר גם כשיר אהבה לכל דבר, ללא משמעויות סמליות, המוזיקאי ערן צור חיבר לחן משלו לפיוט, אותו ביצע לראשונה במסגרת מופע שהוקדש לשיריו של ר"י נג'ארה.
    הפיוט, מתחילתו ועד סופו, נאמר מפי האוהב אל אהובתו. האוהב הוא האל בכבודו ובעצמו, הפונה אל כנסת ישראל בדברי אהבה וחיבוב, משבח אותה על יופיה, על עיניה, על קולה, אומר לה כי דמותה חקוקה בליבו לנצח - "שַׂמְתִּיךְ כַּחוֹתָם עַל לִבִּי / לָנֶצַח לֹא אֶשְׁכָּחֵךְ", ורומז לאמור במגילת שיר השירים (ח, ו): "שִׂימֵנִי כַחוֹתָם עַל לִבֶּךָ כַּחוֹתָם עַל זְרוֹעֶךָ כִּי עַזָּה כַמָּוֶת אַהֲבָה... וכדרכו של ר"י נג'ארה, ביטויים וצירופי-לשון רבים שמקורם בשירת החשק העברית של ימי הביניים, מאות שנים לפניו, הופכים אצלו מחול לקודש.


יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?