audio items
snunit
קוקיז (עוגיות)

אתר הספרייה הלאומית עושה שימוש בעוגיות (cookies) על מנת לשפר את חווית הגלישה שלך. הגלישה שלך באתר מהווה הסכמה לשימוש בעוגיות. למידע נוסף, אנא עיינו במדיניות הפרטיות

חזרה לתוצאות החיפוש

אלי אלי נפשי בכי

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    אשכנז - אשכנז כללי אורי קרויזר, יאיר הראל
  • 2.
    אשכנז - אשכנז כללי היום השביעי
  • 3.
    אשכנז - אשכנז כללי ללא מבצע
  • 4.
    עכשווי - ישראל חיים פרחי
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר אלי אלי נפשי בכי
מעגל השנה יום הזיכרון ויום העצמאות;תשעה באב
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • שיר קינה ומספד על השואה וחלליה שכתב הרב יהודה ליב ביאלר לאחר השואה. ביאלר, שניצל מהשואה, חזר אל עיר הולדתו ורשה לאחר המלחמה ובה כתב את שירו זה.
    השיר מתכתב עם אחת הקינות המרכזיות ביותר במסורת אשכנז – 'אלי ציון ועריה' – הנאמרת בתשעה באב. שירו של ביאלר נכתב במתכונת הקינה הקדומה וגם מושר באותו לחן. שתי הקינות פותחות כל בית במילה 'על' או 'עֲלֵי' ושתיהן מבכות את האסון הנורא שאירע לעם ישראל.
    בעוד שהקינה לתשעה באב – 'אלי ציון ועריה' - קוראת לציון לבכות את החורבן ואת סבלו של העם ההולך לגלות, פונה ביאלר אל נפשו של היחיד ואל האומה כולה וקורא להם להתאבל ולבכות על זוועות השואה ומוראותיה, אותן הוא מתאר בשירו באופן המרעיד ומזעזע את הלב.
    את הקינה הזו נוהגים לשיר בקהילות האשכנזיות ובמניינים משותפים בתשעה באב, בסיום תפילת שחרית. שתי הקינות – 'אלי ציון ועריה' ו'אלי אלי נפשי בכי' מושרות ברצף, בזו אחר זו, ע"י כל הקהל העומד על רגליו.


יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?