עזרה

שאלות נפוצות (FAQs)

כיצד לבצע חיפוש באתר?

לחצו על "חיפוש" בתפריט הפקודות, בין "בית" ל"כותרים".

כאן תוכלו לבצע חיפוש פשוט על ידי הקלדת המושג או המילה אותם תרצו לחפש. אפשר גם לעבור לחיפוש מתקדם כמובן. משמאל לתיבת החיפוש חפשו את חיפוש מתקדם הסמל שדומה ל"משפך" - בין זכוכית המגדלת לסימן השאלה. לחיצה עליו תוביל אתכם לחיפוש המתקדם, שם תוכלו לסנן ולצמצם את תוצאות החיפוש לפי פרמטרים שונים.

אילו כותרים קיימים באתר?

לחצו על "כותרים" בתפריט הפקודות, בין "חיפוש" ל"תאריכים". כעת תיפתח רשימת כל הכותרים באתר. תוכלו לחפש כותר מסוים על ידי הקלדת שמו בתיבת החיפוש העליונה, או לסנן כותרים לפי פרמטרים שונים הזמינים מתחת לתיבת החיפוש

האם ניתן לצפות בכל הגיליונות שיצאו לאור בתאריך מסוים?

בהחלט. לחצו על "תאריכים" בתפריט הפקודות, בין "כותרים" ל"תגיות". בעמוד זה תוכלו לנווט לתאריך המבוקש, שם תראו את כל הגיליונות הזמינים באתר מאותו תאריך.

האם השימוש באתר מחייב הרשמה?

לא. ניתן להשתמש במרבית מהאפשרויות באתר זה, בהן צפייה והורדה של חומרי עיתונות, גם ללא הרשמה. עם זאת, הרשמה לאתר מעניקה אפשרויות נוספות, כמו יצירת רשימות אישיות והוספת הערות, הוספת תגיות ושמירת היסטוריית החיפושים והפריטים שנצפו.

לעזרה וסיוע נוספים של צוות היעץ של הספרייה

אנא לחצו כאן

תוכן העניינים

חיפוש באתר

⁨חיפוש פשוט⁩

ניתן לבצע חיפוש פשוט באמצעות הקלדת מילות מפתח בתיבת החיפוש ולחיצה על חיפוש. מנוע החיפוש יחזיר תוצאות הכוללות את כל מונחי החיפוש.

סימני פיסוק ואותיות רישיות/קטנות לא ישפיעו על תוצאות החיפוש. לדוגמה, שימוש באחד משני המונחים להלן יניב תוצאות זהות:

Mr J Woods
Mr j. woods

⁨חיפוש ביטוי מדויק⁩

ניתן לחפש ביטוי מדויק באמצעות הצבת מרכאות סביב מונחי החיפוש. לדוגמה:

"זכרון יעקב"
"רחוב הרצל 12"
"מכללת תל חי"

⁨חיפוש בוליאני⁩

‏ ניתן להשתמש באופרטורים הבוליאניים 'וגם', 'או', 'ולא', לצמצום תוצאות החיפוש על ידי לחיצה על הכפתור שמשמאל לתיבת החיפוש. אין לכתוב 'וגם', 'או', 'ולא'- שכן זה עובד רק בלחיצה על הכפתור או בהקלדת מילים אלו באנגלית; ובמקרה זה שימו לב, באנגלית יש להשתמש באותיות רישיות AND‏, OR ו-NOT‏.

וגם – מצמצם את החיפוש. התוצאות יכילו את כל מילות המפתח:
אנטוני וגם קלאופטרה

או – מרחיב את החיפוש. התוצאות יכילו לפחות אחת ממילות המפתח:
אנטוני או קלאופטרה

ולא – מצמצם את החיפוש ומוציא תוצאות הכוללות את מילות המפתח:
יורק ולא ניו
התוצאות יכללו מאמרים על יורק, אך לא ניו יורק.

ניתן לקבץ ביטויים באמצעות סוגריים, למשל (תל-אביב או הירקון) וגם נחל‏.

⁨חיפוש מתקדם⁩

לחיצה על חיפוש מתקדם תגרום להצגת החלונית "חיפוש מתקדם". החיפוש המתקדם מאפשר להגביל את תוצאות החיפוש באמצעות:

  • טווח תאריכים
  • פרסום אחד או יותר

הוא גם מאפשר לך לחפש בתוך טקסט מלא/כותרות מאמרים/הערות/תגיות, ולבחור האם להציג בתוצאות החיפוש תצוגות מקדימות של טקסט או תמונה.

⁨תחביר שאילתה מתקדמת⁩

ניתן "לחזק" מונחי שאילתה על מנת להגדיל את חשיבותם בחיפוש וכך לשנות את סדר תוצאות החיפוש. פעולה זו מתבצעת על ידי הוספת הסימן "^" ומקדם חשיבות בסוף המונח. לדוגמה:

נהר הירדן^2 מייחס למילה "נהר" חשיבות רבה יותר מאשר למילה "הירדן" בדירוג תוצאות החיפוש.

ניתן לשלב בחיפוש תו כללי (Wildcard) באמצעות הוספת סימן שאלה "?" במונח החיפוש. לדוגמה:

הביטוי

א?א - יניב כל מילה בת שלוש אותיות המתחילה ומסתיימת באות 'א' ***כמו אבא, אלא ואסא

על מנת לשלב במונח השאילתה מספר תווים כלליים יש לכלול את הסימן "*". לדוגמה:

הביטוי

אנטי* - יניב את כל המילים המתחילות ב"אנטי" כמו אנטיביוטיקה, אנטישמיות ואנטיתזה

חיפוש עמום (fuzzy) יאחזר מונחים הדומים למונח שהוגדר מבלי שתהיה ביניהם בהכרח התאמה מדויקת. חיפוש זה עשוי לסייע בפיצוי על שגיאות בטקסט עקב תהליך Optical Character Recognition. יש להוסיף את הביטוי "~1" בסוף המונח, לדוגמה:

‏חיפוש המילה מסר~1 יניב, נוסף למונח "מסר" עצמו, גם מונחים כמו "חסר" ו"מסרים"

חיפוש לפי מרחק מאפשר לחפש מילים המופיעות בסמיכות זו לזו בטקסט. לדוגמה:

הביטוי

"ג'ון סמית"~3 יניב את כל התוצאות המכילות את שתי המילים "ג'ון" ו"סמית" כאשר ביניהן 3 מילים לכל היותר. בנוסף לצירוף "ג'ון סמית" הוא ימצא גם את "ג'ון ג'יי סמית", "ג'ון פרדריק סמית", "ג'ון פולרטון-סמית" ואפילו את "סמית, ג'ון".

⁨מסנני חיפוש⁩

כל מסננים המופעלים על החיפוש מוצגים מתחת לתיבת החיפוש. ניתן להסיר כל מסנן בלחיצה עליו או להסיר את כולם בלחיצה על "ניקוי הכל".‏

האזור השמאלי בדף תוצאות החיפוש מציג את הערכים הנפוצים ביותר המופיעים בקטגוריות שונות בתוצאות החיפוש. בחירה באחד מערכים אלה תחיל אותו כמסנן חיפוש.

⁨ניווט בין ⁨מאמרים⁩ ו עמודים⁩

חלון תצוגת המסמכים מחולק לשני חלקים: הצד הימני כולל את תמונות העמודים המרכיבים את המסמך והצד השמאלי משמש להצגת מטא נתונים וטקסט.

פעולות ניווט נפוצות:

הקודם/הבא גיליון - השתמש ב-גיליון קודם עיון בכל גיליונות של פרסום זה גיליון הבא כדי לחזור לגיליון הקודם בפרסום, כדי לעיין בכל גיליונות בפרסום או כדי להתקדם לגיליון הבא בפרסום.

תוצאת החיפוש הקודמת/הבאה - השתמש ב-תוצאת חיפוש קודמת חזרה לרשימת תוצאות החיפוש תוצאת החיפוש הבאה כדי לחזור לתוצאות החיפוש הקודמות, כדי לחזור לדף תוצאות החיפוש או כדי לעבור לתוצאת החיפוש הבאה.

>

הגדלת אזור התצוגה - השתמש ב-הגדלה בפינה הימנית העליונה.

קירוב/הרחקה - השתמש בסמלי זכוכית המגדלת זום אין זום אאוט בפינה הימנית העליונה או בגלגלת העכבר.

פנורמה (הזזת התמונה על המסך) - לחיצה שמאלית על העכבר וגרירת התמונה למקום הרצוי.

העמוד הקודם/הבא - השתמש ב-העמוד הקודם העמוד הבא כדי לחזור לעמוד קודם או כדי להציג את העמוד הבא ב-גיליון.

⁨זיהוי תווים אופטי⁩

זיהוי תווים אופטי, או OCR, הוא תהליך המאפשר לתוכנה לקרוא תמונת עמוד ולתרגם אותה לקובץ טקסט באמצעות זיהוי צורות האותיות.‏

‏OCR מאפשר חיפוש כמויות גדולות של נתוני טקסט מלא, אולם הוא אינו מדויק לחלוטין. רמת הדיוק תלויה באיכות ההדפסה של הפרסום המקורי ובמצבו בזמן הצילום. פרסומים שהודפסו על נייר באיכות ירודה עם אותיות קטנות, גופנים שונים, מספר עמודות או דפים פגומים עשויים לגרום לכך שאיכות זיהוי התווים תהיה נמוכה.

הטקסט והכותרים שניתן לחפש באוסף זה נוצרו אוטומטית באמצעות תוכנת OCR. ייתכן שהם לא עברו סריקה או תיקון ידניים של התהליך האוטומטי.

הטקסט הסרוק של העמוד מוצג בכרטיסייה "עמוד" בחלונית השמאלית של חלון תצוגת המסמך.

⁨כ⁩

תיקוני טקסט סרוק נשמרים במאגר המידע ומייעלים את השירות הניתן לכלל המשתמשים הודות לשיפור הדיוק של תוצאות החיפוש.

ישנן שתי דרכים להתחיל בתיקון טקסט. בחלון תצוגת המסמך:

  • יש לבחור את עמוד ⁨מאמר⁩ or הרצוי לתיקון. פעולה זו תציג את הטקסט בחלונית השמאלית של תצוגת המסמך. יש ללחוץ על הקישור "תיקון טקסט זה" המופיע מעל הטקסט.
  • ללחוץ על תמונת העמוד באמצעות לחצן העכבר הימני ⁨מאמר⁩ or ולבחור באפשרות "תיקון ⁨מאמר⁩ טקסט" or "תיקון טקסט העמוד" בחלון האפשרויות שנפתח.

ממשק תיקון הטקסט מחולק לשני חלקים: הצד הימני מציג את תמונות העמודים המרכיבים את המסמך והצד השמאלי משמש לעריכת שורות הטקסט.

העברת העכבר מעל תמונות העמוד בחלונית הימנית תגרום להדגשת חטיבות הטקסט המרכיבות את העמודים. ניתן לגלול תצוגה זו באמצעות גרירת העכבר, או להתקרב/להתרחק מהתצוגה בעזרת הלחצנים שמעל חלון תצוגת המסמך. לחיצה על חטיבת טקסט מודגשת תגרום לבחירת הטקסט ולטעינת טופס עריכה בחלונית השמאלית.

כאן ניתן לתקן את הטקסט שורה אחרי שורה. בחלונית הימנית מוצגת תיבה אדומה המסייעת בזיהוי הטקסט הנכלל בשורה. בסיום תיקון הטקסט, יש ללחוץ על "שמירה". השינויים ייכנסו לתוקף באופן מיידי.

ניתן לערוך שינויים נוספים באותה חטיבת טקסט, לעבור לחטיבה הבאה בלחיצה על ה"⁨שמירה והבא⁩" או על הלחצן "הבא", לבחור חטיבת טקסט אחרת בחלונית הימנית או לצאת מתצוגת תיקון הטקסט בלחיצה על הקישור "חזרה למצב צפייה".‏

<לחיצה על "⁨שמירה ויציאה⁩" במקום על "שמירה" תגרום לשמירת השינויים וחזרה אוטומטית למצב התצוגה הרגיל.

טיפ: רבים מדפדפני אינטרנט כוללים יכולת בדיקת איות המסייעת בתיקון הטקסט באמצעות זיהוי שגיאות כתיב. אם דפדפן האינטרנט אינו כולל אפשרות זו, סביר להניח שניתן למצוא תוסף איות (למידע על התקנת הרחבות יש לעיין בעזרה של דפדפן האינטרנט).

⁨חשבונות משתמש⁩

ליצירת חשבון, יש ללחוץ על "הרשמה" ולהזין את כתובת הדואר האלקטרוני, השם הפרטי ושם התצוגה הרצוי. לאחר שליחת הבקשה, יישלח דוא"ל עם קישור להפעלת חשבון המשתמש ולהשלמת תהליך ההרשמה.

ניתן להשתמש ברבות מהתכונות של אתר זה גם בלי ליצור חשבון. ביצוע רישום מאפשר גישה לתכונות נוספות (כגון רשימות אישיות, הערות, תגיות, תיקוני טקסט סרוק). ניתן גם לשמור את היסטוריית החיפושים והפריטים שנצפו.

תרומות תוכן לממשק (כגון הערות, תגיות, תיקוני טקסט סרוק) יהיו "ציבוריות" (כלומר כל משתמשי האתר יוכלו לראות אותה) ויקושרו לחשבון המשתמש שיצר את התוכן. למידע מפורט על ניהול המידע האישי של משתמשים רשומים, ניתן לעיין במדיניות פרטיות שלנו.

⁨רשימות אישיות⁩

רשימות אישיות מאפשרות לשמור עמודי ⁨מאמרים⁩ or ברשימות בעלות שמות ייחודיים לצורך עיון במועד מאוחר יותר. תכונה זו עומדת לרשות משתמשים רשומים בלבד.

ליצירת רשימה אישית, יש ללחוץ על העמוד מאמר or בתצוגת המסמך באמצעות לחצן העכבר הימני כדי להציג חלונית נפתחת. יש לבחור באפשרות "הוסף לרשימה אישית". מכאן ניתן ליצור רשימה חדשה או להוסיף פריט לרשימה קיימת, ולצרף הערה. ניתן למחוק רשימות אישיות, לשלוח אותן בדוא"ל, לשנות את שמן או להוסיף להן הערות בכרטיסייה "רשימות אישיות" בדף החשבון שלי.‏

⁨הערות⁩

משתמשים רשומים יכולים להוסיף ל ⁨מאמרים⁩ הערות ציבוריות.

להוספת הערה, יש לבחור במאמר בחלון תצוגת המסמך באמצעות לחיצה עליו. בצדו השמאלי של המסך תופיע חלונית המציגה את הטקסט ⁨מאמר⁩. יש לגלול את המסך לתחתית החלונית עד שמגיעים למקטע "הערות". יש להוסיף את ההערות בתיבת הטקסט וללחוץ על "הוספת הערה".

כדי לצפות בהערות האחרונות, יש לבקר בדף החשבון שלי ולבחור את המקטע "הערות שנוספו לאחרונה" בכרטיסייה "פעילות אחרונה".‏

⁨תגיות⁩

משתמשים רשומים יכולים להוסיף תגיות ציבוריות ל ⁨מאמרים⁩. ניתן לעיין בתגיות ולהשתמש בהן לצמצום החיפוש.

להוספת תגית, יש לבחור את מאמר בחלון תצוגת המסמך באמצעות לחיצה עליו. בצדו השמאלי של המסך תופיע חלונית המציגה את הטקסט ⁨מאמר⁩. יש לגלול את המסך לתחתית החלונית עד שמגיעים למקטע "תגיות". יש להוסיף את התגית בתיבת הטקסט וללחוץ על "הוסף תגית".‏

כדי לצפות בתגיות האחרונות, יש לבקר בדף החשבון שלי ולבחור את המקטע "תגיות שנוספו לאחרונה" בכרטיסייה "פעילות אחרונה".‏

⁨הדפסה⁩

ניתן להדפיס

⁨מאמרים⁩ ישירות מדפדפן האינטרנט. ‏

אם קיימות גרסאות PDF גיליונות ניתן להוריד אותם להדפסה.

⁨דרישות טכניות⁩

באופן כללי, לצורך חיפוש ועיון באוסף זה נדרש רק דפדפן אינטרנט כמו Chrome, Firefox‏, Safari‏, Opera,‏ Microsoft Edge או Internet Explorer.‏

כדי להציג או להדפיס קובצי PDF, יש צורך גם בתוכנה להצגת קובצי PDF- כמו Adobe Acrobat Reader או כל תוכנה מקבילה.‏