audio items
snunit
קוקיז (עוגיות)

אתר הספרייה הלאומית עושה שימוש בעוגיות (cookies) על מנת לשפר את חווית הגלישה שלך. הגלישה שלך באתר מהווה הסכמה לשימוש בעוגיות. למידע נוסף, אנא עיינו במדיניות הפרטיות

חזרה לתוצאות החיפוש

ערבית ליום כיפור

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • תפילה
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    אשכנז - אשכנז כללי מרדכי קרויזר
  • 2.
    חסידים - חסידות סלונים יהושע לויפר
  • 3.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל יהודה פתיה בליווי חזנים
  • 4.
    ספרדים מסורות המזרח - בלקן סטפן סבליץ' (אשר אלקלעי) בליווי ר' יצחק אסיאל ויצחק פאפו
  • 5.
    ספרדים מסורות המזרח - כורדיסטן ישי סיידוף
  • 6.
    ספרדים מסורות המזרח - ספרד ירושלים משה חבושה
  • 7.
    ספרדים צפון אפריקה - מרוקו חיים לוק בליווי דודי לוק ומוטי לוק
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר ערבית ליום כיפור
מעגל השנה יום כיפור
מועד התפילה ערבית
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • ההנחיה הבאה, המופיעה בחלק מהמחזורים בני ימינו, מלמדת על מקומו המרכזי של הרגש הדתי בחג: "יתפללו בבכייה בכל התפילות של יום הכיפורים". תפילת ערבית ליום הכיפורים היא התפילה הראשונה ביום זה.

    כשיום הכיפורים חל בשבת, נפתחת התפילה בקבלת שבת ולאחריה נאמר רצף פיוטים המעורר את הלב. לאחר אמירת חצי קדיש מתחילה התפילה עצמה באמירת ברכו וקריאת שמע וברכותיה. שלא כרגיל, אומרים בקול את משפט "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד". שינוי המנהג מנומק יפה במדרש: "כשעלה משה לרקיע, שמע מלאכי השרת שהיו מקלסין להקב"ה: 'ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד', והורידו לישראל. למה הדבר דומה? לאדם שגנב הורמין [=חפץ נאה] מתוך פלטרין של מלך ונתנו לאשתו, ואמר לה: 'אל תתקשטי בו אלא בצנעה בתוך ביתך'. לכן כל השנה אומרים אותו בלחש, וביום הכיפורים אומרים אותו בפרהסיא, לפי שאנו כמלאכים" (מובא בטור או"ח סימן תריט).

    כנהוג בכל ערביות של שבת וחג. בין ברכת "השכיבנו" לחצי הקדיש שלפני העמידה מוסיפים פסוק מעניינו של חג, כמקובל בכל ערבית של שבת ומועד, והוא "כי ביום הזה יכפר עליכם לטהר אתכם, מכל חטאותיכם לפני ה' תטהרו" (ויקרא טז, ל).

    בתפילת העמידה של יום הכיפורים יש שבע ברכות, כרגיל בשבת ומועד, ויש בה כמה הוספות ושינויים: תחילה, התוספות לעשרת ימי תשובה (בברכות השבח וההודאה) ובהן בקשה מהאל שיזכרנו לחיים ויכתבנו בספר חיים

    שכן הן מרבות לעסוק באדם הפרטי העומד מול הבורא, בנטיית לבו הרעה, בבקשת החרטה שלו ובשאיפותיו, ועם זה הן נאמרות ברובן בלשון רבים ובכך מכוונות לאומה כולה, ובעצם אמירתן בשירה משותפת יש מעורבות של המתפללים כולם. הסליחות האשכנזיות מאופיינית בפתיחה וסגירה של ארון הקדוש בהתאמה לפיוטי הסליחות הנאמרים מפי החזן והקהל לסירוגין.

    בתום הסליחות אומרים קדיש תתקבל - שבו במסורות הספרדיות משולבת תפילת "תענו ותעתרו ברחמים מן השמים" - ולאחר מכן פותחים את ארון הקודש ואומרים תפילה על הפרנסה (לפי מנהג הספרדים. אצל האשכנזים והתימנים יש חילוקי מנהגים). מסיימים את התפילה באמירת "עלינו לשבח". בחלק מהקהילות נוהגים לומר לאחר תום התפילה את מזמור "לדוד ה' אורי וישעי" (מסורות אשכנזיות) ואת ארבעת הפרקים הראשונים של תהילים, אך יש גם המקדימים ואומרים אותם לפני התפילה על הפרנסה.

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?