ברוכים הבאים! באפשרותכם להירשם על ידי מילוי פרטים אישיים, או על ידי כניסה לחשבון הפייסבוק או הגוגל שלכם
הבנתי שהספרייה הלאומית מחויבת לשמור על המידע האישי והפרטיות שלי והסכמתי לתנאי השימוש המופיעים כאן
אני מעוניין לקבל דיוור
או
יש לך חשבון פייסבוק? השתמשו בו על מנת להירשם לאתר שלנו! נא אשר פרטיך הרשומים להלן ולחץ על כפתור ההרשמה
זכור אותי
שכחת סיסמה?
משתמש חדש במערכת?
הרשם עכשיו!
הזן את כתובת הדואר האלקטרוני שלך ונשלח אליך קישור לשחזור הסיסמה:
לומדים עם הספרייה הלאומית
משאבי הוראה ללמידה מרחוק - תרבות יהודית ישראלית
מחפשים משאבי הוראה להוראה מרחוק? מתוך העושר הרב של משאבי הוראה שפותח בספרייה הלאומית בחרנו עבורכם מגוון של דפי עבודה, מערכי שיעור, סרטונים ופעילויות מקוונות. הכול מוכן, רק תבחרו! אם יש לכם מערך פעילות שהפקתם הקשור במשאבי הספרייה הלאומית – נשמח לפרסם אותו עם ההמלצות שלנו! שלחו ל – [email protected]
חזרה לדף המרכז
דפי עבודה
בדף העבודה התלמידים יחקרו מקור היסטורי: "גילוי דעת" בעקבות ההחלטה ללמד את המקצועות המדעיים בטכניקום ובבית הספר הריאלי בחיפה בגרמנית, ראשית המאה ה-20
מיועד לעל יסודי
נתן אלתרמן פרסם את השיר "על זאת" בעיתון "דבר" במסגרת הטור השביעי, והוא עוסק בשאלת טוהר הנשק בעת המלחמה.
דף עבודה לחקר מקור היסטורי: מודעת פרסומת לתיירות בירושלים משנת 1967. בעזרת דף העבודה התלמידים יחקרו את המודעה ויכירו את השינויים שיצרה מלחמת ששת הימים בעיר.
מיועד ליסודי
בכתבה שהתפרסמה בעיתון הילדים "הארץ שלנו" בשנת 1951, מתארת רות, ויכוח שהתנהל בכיתתה בדבר השימוש במילים לועזיות.
מיועד לחט"ב
סרטונים
על מלחמת העצמאות שבזכותה קמה המדינה - שמענו, אבל על מלחמת השפות שבזכותה העברית הפכה לשפת המדינה,שמעתם? אלון יששכר מספר את סיפור המלחמה על העברית.
כשבני ישראל יצאו ממצרים הם ככל הנראה אכלו מצות שלא נראו בדיוק כמו אלה המרובעות שכולנו מכירים; המצות של פעם נראו יותר כמו פיתה מהטאבון.
מיועד לכל הכיתות
שלוש מפות מצוירות מרהיבות מאוסף ערן לאור שבספרייה הלאומית, מוכיחות שלפני התקופה המודרנית, כדי לצייר מפה לא היה צורך במכשירי מדידה ובחישובים, אלא רק בדמיון מפותח, בכתבי הקודש ובכישרון ציור.
בתקופת רש"י ספרים נכתבו בכתב יד. עם המצאת הדפוס יהודים ביקשו להדפיס את התנ"ך ולצידו את פירוש רש"י האהוב. הפירוש הודפס והוקדש לו גופן מיוחד שבהמשך כונה: "כתב רש"י".
מיועד לתיכון
פעמים רבות נעזר רש"י בפירושו בתרגומי המקרא לארמית. מה הם תרגומים הארמיים ומהי חשיבותם לפרשנות המקרא?
רש"י לא היה לשונאי אך לעברית היה מקום מרכזי בפירושו. הוא תרם לעברית בעצם כתיבתו בעברית, בחידוש וביאור מילים ובעיסוק בתופעות לשוניות.
בשנים האחרונות לחייו של רש"י פרצו מאורעות תתנ"ו (1096) שהיו חלק ממסע הצלב הראשון. הפרעות הותירו את רישומים הקשה על רש"י. בפירושיו ניתן לזהות רמזים והתייחסויות לכך.
תלמידי רש"י המשיכו את מסורת פירושיו. נכיר את קשריו המיוחדים של רש"י עם נכדו הרשב"ם, פרשן מקרא שנודע כמי שסבר שיש לפרש את התורה תוך הצמדות לפשט הפסוקים.
מי היה רמב"ן? תקציר סיפור חייו במחש תחנות מרכזיות.