משכן הספרייה החדש

משכנה החדש של הספרייה יאפשר לה למלא את מטרותיה ותפקידיה במאה ה-21 ויהפוך את אוצרותיה לנגישים לקהילת החוקרים ולבני כל העמים והדתות בארץ ובעולם. המשכן החדש, אשר עתיד לשרת את הספרייה שנים רבות, יפתח את שעריו לשתי קבוצות עיקריות: "משתמשים", שיעשו שימוש בשירותי המחקר והעיון של הספרייה; ו"מבקרים", שיבואו לסייר בספרייה, לבקר בתערוכה או להשתתף בפעילויות החינוך והתרבות. בניין הספרייה יאפשר לכל הנמצאים בו – משתמשים, מבקרים ועובדים – לפעול בעת ובעונה אחת בסביבות מגוונות – שקטות, או שוקקות חיים – מבלי להפריע אלה לאלה, אך בד בבד, יזומנו לקבוצות הפוקדות את הבניין נקודות מפגש אשר יעודדו אינטראקציות ושיתופי פעולה.
 
 
תכנון הבניין יביא לידי ביטוי העקרונות הבאים:
 
• מכלול הרמוני אחד המשקף את חזון הספרייה – פתיחות ונגישות, את תחומי הליבה שלה – יהדות, ישראל, אסלאם והמזרח התיכון ומדעי הרוח, ואת היצירה התרבותית העשירה שאצורה בתוכה.
• יצירת מרחב נעים, ידידותי, קל להתמצאות ונוח לתנועה המעודד שהייה ממושכת וביקורים תכופים ואף מייצר ערך מוסף מעבר לעצם השימוש במשאבים ובשירותים המוצעים במקום ולהשתתפות בפעילויות המתקיימות בו.
• מתן מענה לפרוגרמה המפרטת צרכים מגוונים של קהלים גדולים של משתמשים ומבקרים ושל עובדי הספרייה וכן התאמה לביצוע יעיל של תהליכי העבודה בספרייה ולאחסון, בתנאי אקלים ואבטחה מיטביים, של אוצרותיה.
• ניצול האפשרויות הגלומות בסביבת הבניין – מוסדות לאום ותרבות וכן הנוף הנשקף – והשתלבות ראויה בסביבה זו.
• שילוב יצירתי של המרכיב המוזיאלי, של יצירות אמנות ושל אמצעים טכנולוגיים בתפיסה האדריכלית.
• קיימות ארוכת שנים של הבניין תוך עמידה בתקני הבנייה הירוקה ותשומת לב לתחזוקה קלה ויעילה ולגמישות לשינויים.