לנעמי סלומון, שנפטרה לפני כשנתיים, אילן יוחסין משפחתי מכובד בארץ ישראל: אביה, חיים סלומון, היה פעיל ציבור וציוני נלהב שמשפחתו הגיעה לארץ כבר בראשית המאה ה-19. הוא היה מראשי תעשיית התרופות בארץ ישראל, וחברת התרופות הסיטונאית שהקים עם בני משפחה הפכה ברבות הימים לקונצרן התרופות הבין-לאומי "טבע". יחד עם זאת, מצא חיים סלומון זמן גם לעבודה למען הציבור, ובתקופת המנדט היה סגן ראש עיריית ירושלים. הוא אף היה ראש ועד הקהילה בעיר וחבר בוועד הלאומי לצדו של יצחק בן צבי. סבה של נעמי סלומון, יואל משה סלומון, היה ממקימי המושבה פתח תקווה ונחלת שבעה, אחת השכונות הראשונות מחוץ לחומות ירושלים. כמו כן הקים יואל משה סלומון את בית הדפוס העברי הראשון, והוציא לאור את ראשוני העיתונים העבריים.
נעמי סלומון, אשת משפט ידועה, הייתה בתם הצעירה של חיים וחנה סלומון, ועבדה שנים רבות במשרד המשפטים, אליו הצטרפה סמוך לאחר קום המדינה. היא הייתה יד ימינם של היועצים המשפטיים לממשלה: חיים כהן, גדעון האוזנר, משה בן זאב, מאיר שמגר ואהרון ברק. נעמי סלומון נפטרה בחודש מאי 2011 בגיל 97.
בצוואתה הורתה סלומון על הקמת הקדש מיוחד בספרייה הלאומית שמטרותיו הן, בין היתר, רכישת כתבי יד בתחום מדעי היהדות לאוספי הספרייה הלאומית.
זכר הוריה של נעמי סלומון, חיים וחנה סלומון, יונצח בקריאת אוסף היהדות בספרייה הלאומית על שמם.
מנכ"ל הספרייה, אורן וינברג, אמר כי מדובר באחת התרומות הפרטיות הגדולות והמשמעותיות ביותר שניתנו אי פעם לספרייה הלאומית. "בשנים האחרונות הספרייה הלאומית עושה מאמצים משמעותיים להרחיב את אוספיה ולהרחיב את הגישה לנכסי הרוח והתרבות של העם היהודי ומדינת ישראל. תרומתה של נעמי סלומון היא ביטוי להכרה הגוברת מצד תורמים פרטיים, קרנות וגופים שונים לחשיבותה של הספרי הלאומית במרחב התרבותי של מדינת ישראל ולהערכה כלפי מפעל ההתחדשות של הספרייה".