מראשית שנת תרפ"א ועד סופה יצא לאור בקרקוב הירחון הקורא הקטן בעריכת המורה והסופר נחמן מיפלב. בתרפ"ב-תרפ"ג יצאו לאור בוורשה עשרים גיליונות של שִבֹּלים בעריכת א"ל יעקובוביץ ואהרון צייטלין. בתרפ"ג (1923) החל אהרן לובושיצקי, מו"ל ומשורר, להוציא לאור בוורשה את הירחון הספרותי הכוכב ולאחריו גם את הירחון בן-כוכב, המיועד לצעירים יותר.
עיתונים אלו הופיעו במשך חמש שנים, אולם תוך הפסקות, אי-סדירות בהופעה ושינויים שונים. בשלב מסוים הם הפכו מירחונים לדו-שבועונים. בשנים תרפ"ח-תרפ"ט (1928-1929),
לאחר שחדלו עיתוניו של לובושיצקי מלהתפרסם, יצא לאור בוורשה שבועון לילדים בשם עיתון קטן בסיוע רשת החינוך "תרבות". העורך היה המורה והסופר ירחמיאל ויינגרטן, עוזרו של יאנוש קורצ'אק אשר הוציא לאור בעצמו את עיתון הילדים הפולני Mały Przegląd (=סקירה קטנה). כמו עיתונו של קורצ'אק, גם עיתונו של ויינגרטן כלל מחציתו האחת טקסטים מפרי עטם של הילדים ומחציתו השנייה יצירות ספרות. כעבור שלוש שנים, בתרצ"ב (1932), החל ויינגרטן לערוך את בשביל הילדים, שהיה מוסף ספרותי מנוקד של העיתון הוורשאי בדרך, וראה אור למעלה משלוש שנים, עד תרצ"ד (1934). בשנת תרצ"ה יצא לאור בוורשה השבועון אוירון בעריכת המחנך י"י ברקוביץ', אשר התקיים כשנה. בתרצ"ו החל להופיע העיתון עולמי, ומאז ועד פרוץ מלחמת העולם השנייה הופיעו עיתוני עולמי מטעם רשת "תרבות", בעריכת שמואל רוזנהק ואלחנן אינדלמן: עולמי, עולמי הקטן ועולמי הקטנטן אשר הותאמו כל אחד לשכבת גיל אחרת.
מחוץ לפולין נדפסו באירופה עיתונים נוספים בעברית: בתרפ"ז יצא לאור בקישינב (בסרביה) הירחון אשכולות. העיתון יצא על ידי רשת "תרבות" בשיתוף עם היומון ביידיש אונדזער צייט [הזמן שלנו]. עורך אשכולות היה זלמן רוזנטל, שכתב ספרי ילדים בעברית וביידיש. כמו כן הופיעו מוספים לילדים בצורה בלתי סדירה: בתרצ"ב (1931) יצא לאור ביוון עולמנו, שהיה מוסף מנוקד לילדים של ביטאון ההסתדרות הציונית בלדינו, רינאסינסייה ג'ודיאה; בתרצ"ה (1935) יצא לאור בבוקרשט עמודים לילדים, המוסף לירחון עמודים. המוסף נערך ע"י א"ל יגולדינר, ונושאיו היו מסורת ופולקלור. באותה שנה הופיעו בקובנה (ליטא) חמש מהדורות של עולם הילד, מוסף של היומון ביידיש די אידישע שטימע (=הקול היהודי). שנתיים אחר-כך יצא לאור בווילנה ילדותנו – מוסף מנוקד של השבועון החרדי ביידיש דאָס וואָרט (=המילה). המוסף, בעריכת י. שוב ומ. קרליץ, נועד לתלמידי
רשת החינוך לבנים "חורב" של אגודת ישראל. רק שני גיליונות ראו אור בשנים תרצ"ז-תרצ"ח. בתקופה שבין שתי מלחמות העולם, בשעה שהחלה לשגשג גם בארצות הברית התרבות העברית החדשה, התפרסם בניו-יורק עיתון הילדים העברי עדן. ירחון זה התפרסם בניו-יורק באמצע שנות העשרים בעריכת הסופר דניאל פרסקי, והתפרסמו בו יצירות מאת הבולטים שבסופרים העבריים.
ד"ר עדינה בר-אל