Error rendering web part: סוג שדה אחד או יותר אינו מותקן כהלכה. עבור לדף הגדרות רשימה כדי למחוק שדות אלה.
3
3.2016
מתכונים לשעת חירום
נערך על ידי: Nati Gabbay
03.03.2016 07:36

"ושוב נעשה המטבח אחת העמדות שבחזית. ושוב יש לשבת ולחשוב לפני שעורכים תפריט. וכמו בימי המלחמה, כשמצרכים שונים היו נעלמים מן השוק, הוצאנו גם הפעם עלון זה שמתפקידו לעזור לך בבישול ובהרכבת תפריטך."

 

כך נפתח הספרון "מתכונים לשעת חירום" שמטרתו לסייע לעקרת הבית העברייה של שנות ה-40 במאה ה-20. המצב ביישוב העברי קשה מאוד. מוצרי יסוד רבים קשים להשגה, הבשר נדיר או מוצע למכירה בסכומי עתק, והבטן נותרה רעבה. עם ישראל צריך את אנשיו וחייליו חזקים וחסונים, ופתרון לתפריט הדל הופך למשימה לאומית.

 

הוועד הלאומי של כנסת ישראל (הרשות המבצעת בשנים שלפני קום המדינה) פונה לויצו ולהדסה, ואלו מוציאים חוברת בת 16 עמודים עם כמה עשרות מתכונים. המיקוד היה בתפריטים שמתבססים על מוצרים פשוטים, וללא בשר שכאמור היה חסר או יקר.

 

חלק מהמתכונים יישמעו אולי מעט משונים, ואפילו בסיסיים בצורה קיצונית, אך זכרו – מדובר בתקופות אחרות בהן המגוון במכולת היה "קצת" יותר מצומצם ממה שאנחנו רגילים היום. למען האמת, חלק מהמתכונים יכולים להתאים מאוד לסטודנטים עצלנים של ימינו אנו, או לכאלו שמנסים להימנע מאכילת בשר מסיבה זו או אחרת.

 

כל המתכונים הבאים מתאימים ל-4 סועדים.

 

 

כריכי גבינה


המצרכים

8 פרוסות לחם

100 גרם גבינה צהובה

50 גרם מרגרינה (אפשר גם חמאה או שמן זית)

פלפל


אופן ההכנה

- מורחים את הלחם במרגרינה/חמאה/שמן זית

- מפזרים על כל פרוסה גבינה צהובה מגוררת

- מתבלים בפלפל

- מכניסים לתנור ל-20 דקות או אופים במחבת מכוסה על אש קטנה

 

 

לחם ממולא בגבינה


המצרכים

8 פרוסות לחם

100 גרם גבינה צהובה

80 גרם גבינה קשה

1 ביצה

חצי כוס חלב

מרגרינה/חמאה/שמן לטיגון

שומר קצוץ

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה

- מגרדים את הגבינה, מוסיפים שומר קצוץ ומתבלים בפלפל

- מכינים כריכים מהפרוסות וממלאים בתערובת הגבינה המתובלת

- טורפים את הביצה ומוסיפים חלב ומלח

- טובלים את הכריכים לתוך תערובת הביצה

- מטגנים את הכריכים משני הצדדים

 

 

רוטב בשר מזויף


המצרכים

כף שמן

כף קמח

כוס וחצי מים

1-2 קוביות מרק

מלח

 

אופן ההכנה

- משחימים את הקמח בסיר על אש קטנה עד שמתקבל צבע חום בהיר

- מוסיפים את המים תוך כדי בחישה

- מוספים 2-1 קוביות (לפי הטעם)

- מבשלים על אש קטנה מאוד עד שהקוביות נמסות

- מתבלים במלח לפי הצורך

- אפשר להוסיף לרוטב כמה טיפות מיץ לימון ו/או קורט סוכר

 

 

סלט חומצה (חומוס)

 

רבע ק"ג גרגירי חומוס

2 כפות שמן

1 בצל

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה

- משרים את החומוס למשך הלילה

- מבשלים למחרת במים בלי מלח עד הרככה, ובמשך הבישול מורידים את הקליפות הצפות

- מסננים את החומוס, מייבשים ומועכים

- מוסיפים בצל מטוגן

- מתבלים במלח ופלפל

 

טיפ: את רוב הצעדים ניתן לחסוך בקניית גרגירי חומוס שכבר עברו את תהליך ההשרייה והבישול.

 

ולסיום, הנה עוד פנינה מהספרון:

 

"עקרת בית מצווה עתה לשמור על עמדתה היציבה, לא להיסחף אחרי בהלת שווא ולעמוד בפני הספסרים ומפקיעי השערים למיניהם. חובתך הלאומית היא להיענות לצו השעה, לקיים את ביתך בצנע."

 

מוזמנים לצפות בשאר המתכונים שלנו!

 

תגובות למאמר (0)
הוספת תגובה