לאישה ולבית > כך נבשל סלטי חצילים

כך נבשל סלטי חצילים

כך נבשל סלטי חצילים. "סלט חצילים שטעמו טעם כבד"

חצילים לא היו מוכרים לעולים החדשים שהגיעו לארץ ישראל ממזרח אירופה ומרכזה בתקופת המנדט. מדריכות התזונה, כמו מחברות הספר שממנו לקחנו את המתכונים המובאים כאן, ביקשו ללמד את עקרות הבית להטמיע את  הירקות הזרים (כמו גם העגבניות והקישואים) בתפריט המשפחתי, הן כיוון שהם עשירים בוויטמינים, והן משום שהם מתנובת הארץ. על ידי התאמת מנה ידועה מהמטבח היהודי אשכנזי - הכבד הקצוץ - לתנאי הארץ (למחסור ולמחיר הגבוה של מוצרי בשר בתקופות הצנע, ומאידך, לנגישות של הירק הזר), ביקשו המדריכות להכניס את החציל למטבח המשפחתי ולעזור לעקרת הבית להגיש מנה מקובלת ובריאה.

סלט חצילים שטעמו טעם כבד