לאישה ולבית > ספר בישול פולקלורי

ספר בישול פולקלורי

מולי בר-דוד:1964. ספר בישול פולקלורי: מטעמים לחגי ישראל איור: גבריאלה רוזנטל

בר דוד מגלה ענין במוסרות הקולינריות של ישראל. היא אוספת מתכונים ומנהגי אכילה אך גם "ממציאה מסורת". כך היא מתארת בספר את חגיגות יום העצמאות :"בליל יום העצמאות נוהגים לצלות כבשים שלמות בכמה מכיכרותיה הראשיים של כל עיר. הקהל הנאסף לקומזיץ מזכיר במידת מה אספות עם לשמחות בנוסח המזרח וכפי שהיו נוהגים בימים עברו. בהזדמנויות כאלה נוהגים למלא את הכבש". מנהגי הערבים המקומיים, כמו גם אלו של יהודים מארצות ערב, נתפסו לעיתים כעדות מוקפאת בזמן של מנהגי העבריים הקדמונים, על ידי יהודים שהגיעו מארצות המערב ובקשו את שורשי לאומיותם המתחדשת במקום.