לאישה ולבית > ספרי הבישול > שמנת של תנובה

שמנת של תנובה

שמנת של תנובההמודעה מבטיחה כי "שמנת תנובה" יוצרה בתנאים הגייניים, בתהליך ממוכן ללא מגע יד אדם, וכי גם הפרות זוכות לתזונה טרייה ונמצאות תחת פיקוח רפואי. תנובה נוסדה בשנת 1926 כגוף משווק של חלב ומוצריו. בראשית ימיה היה עליה להתמודד בשוק רווי ספקים ועם הרגלי קניה פוגעניים. הצרכנים נהגו לרכוש חלב ממחלקי החלב שהגיעו עד פתח ביתם. ההתהדרות במיכון, בפיקוח ובתזונת הפרות באה כנראה להציג את היתרון שברכישת מוצרי חלב של תנובה. החלב ומוצריו היה מקובל ביותר בקרב המשפחות האשכנזיות בארץ ישראל. התזונאיות המליצו על צריכה קבועה של חלב ומוצריו וסקרי התזונה מצאו כי הייתה עלייה בצריכת מוצרים המופקים מחלב לעומת צריכת חלב ניגר. מעניין כי המלה "כשר" אינה מצוינת כלל (וכך גם בפרסומות אחרות לחלב באותה תקופה). ​