בתצלום העתק של הדגל המיוחד שקיבלו יהודי פראג מקיסר האימפריה הרומית הקדושה פרדיננד השלישי, ששלט במחצית הראשונה של המאה ה־17. הדגל ניתן ליהודים כאות הוקרה על הצטיינותם במלחמה נגד השוודים במלחמה שלושים השנה (1648-1618), וההעתק שלו מתנוסס בבית הכנסת "אלטנוישול". הציור שעל הדגל - כובע שוודי בתוך מגן דוד - נעשה לסמלה הרשמי של הקהילה היהודית בפראג.
הדגל בצבע אדום עם עיטורי רקמה בחוט בצבע זהב, והוא מתנוסס על עמוד גבוה. במרכז הדגל ריבוע ובתוכו מסגרת כפולה עם סיפור מתנת הדגל מהקיסר והמילים "שמע ישראל". במרכז הריבוע מגן דוד והכובע של היהודים. מעל המסגרת מופיע הפסוק "ה' צבאות מלא כל הארץ כבודו" (ישעיהו ו, ג). אל הריבוע מחובר משולש עם שם האל ועוד משפט בתוך מסגרת כפולה מוזהבת.
כשלוש מאות שנה מוקדם יותר, בשנת 1345, העניק הקיסר קארל הרביעי זכויות רבות ליהודי פראג והתיר להם להניף דגל משלהם. גם דגל זה היה בצבע אדום, והיה בו כוכב עם שש קצוות, שנקרא מאוחר יותר בשם מגן דוד. הדגלים של יהודי פראג נחשבים הדגלים הציוניים הקדומים ביותר, שכן הם הראשונים שהופיע בהם סמל מגן דוד.
בית הכנסת אלטנוישול (הישן־חדש) הוא בית הכנסת העתיק ביותר באירופה שעדיין פעיל. בית הכנסת הוקם בשנת 1270 ונבנה בסגנון גותי. בבית הכנסת שולבו אבנים מבית המקדש בירושלים, והבנייה שלו נעשתה "על תנאי", שכאשר שיבוא המשיח, יוחזרו האבנים למקומן במקדש. בבית כנסת זה התפלל המהר"ל מפראג, והאגדה מספרת כי הגולם מפראג נמצא בגניזה שבעליית הגג של בית הכנסת.
ההיסטוריה של יהודי פראג מתחילה במאה ה־10 עם ההתיישבות של יהודים למרגלות טירת פראג. הקהילה היהודית נהנתה מאוטונומיה דתית ומשפטית, והיא נודעה גם כמרכז תורה. המאה ה־16, תחת שלטונו של הקיסר רודולף השני, נחשבת תור הזהב של קהילת פראג. ואולם, במאה ה־17 הוטלו על היהודים איסורים רבים ומסים שונים ונערכו בהם פרעות. מצבם המשיך להידרדר במאה ה־18, כאשר המלכה מריה תרזה פרסמה צו מלכותי שגזר גירוש מיידי על כל יהודי פראג על נשיהם וטפם. כעבור שלוש שנים בוטל הצו, וליהודים הותר לחזור תמורת התחייבות לשלם מסים גבוהים. במאה ה־19 החל תהליך הדרגתי של התערות היהודים בסביבתם, והוא הלך התחזק עם השלמת האמנציפציה. בראשית המאה ה־20 הייתה פראג קהילה ששיעור ההתבוללות בה היה מן הגבוהים בקהילות היהודים באירופה.
בשנת 1939, ערב הפלישה של גרמניה לצ'כיה, חיו בפראג כ־56,000 יהודים, אך בתום המלחמה נותרו בה רק כ־10,000 יהודים, מחציתם פליטים שלא היו תושבי צ'כוסלובקיה לפני המלחמה. ואולם, בשנת 1948 עם השתלטות הקומוניסטים והקמת מדינת ישראל, עזבו רוב יהודי פראג את העיר ועלו לישראל או היגרו לארצות אחרות.