בתצלום נראות ילדות רוקדות במעגל בחגיגת ביכורים במחנה מעפילים בקפריסין. הילדות לבושות לבן, על ראשיהן זרים כמנהג החג ולרגליהן סלים מעוטרים בפרחים. במרכז המעגל ניצב שער עשוי כפות דקלים, ובראשו תלוי שלט עם קטע מן הברכה "יפתח ה' לך את אוצרו הטוב את השמים לתת מטר ארצך בעתו ולברך את כל מעשה ידך..." (דברים כח, יב). ברקע נראים מאות מעצירי המחנה צופים בטקס, ומאחוריהם גדרות התיל התוחמות את המחנה.
בשנים 1946–1949 שהו במחנות המעצר בקפריסין כחמישים ושנים אלף מעפילים, רובם מפולין ורומניה ומיעוטם משאר ארצות אירופה ומצפון אפריקה. האוכלוסייה במחנות, רובה למודת תלאות, התמודדה עם תנאי מחיה לא פשוטים: מגורים באוהלים ובצריפים, מחסור במים, בעיות תברואה ותזונה לקויה.
ארגון הג'וינט היה המוסד היהודי היחיד שהבריטים התירו את פעילותו במחנות, ובחסותו הגיעו למחנות מתנדבים רבים מארץ ישראל, רובם חברי קיבוצים. הללו ניהלו פעילויות חינוכיות ותרבותיות, בעיקר בקרב הילדים והנוער הרבים ששהו במחנות.
חגיגות ביכורים, כמו החגיגה הנראית בתצלום, היו נהוגות בהתיישבות העובדת החל מהעשור השני של המאה העשרים. יש לשער כי חגיגה זו אורגנה בעזרת מתנדבי הג'וינט, אשר ביקשו להנחיל לצעירים את התרבות של הארץ שהם עתידים להיקלט בה.