ב־22 באוגוסט 1939 הסתיים מסעה הארוך של אוניית המעפילים פאריטה. אוסף עמנואל הרוסי, צילום: זולטן קלוגר.
האונייה יצאה לדרך מנמל מרסיי בצרפת ב־9 בילי 1939, ועליה 80 פליטים מגרמניה, חברים בתנועה הרביזיוניסטית. משם היא הפליגה לנמל קונסטנצה ברומניה, ואל הנוסעים הצטרפו עוד 529 פליטים וחברי בית"ר מפולין ועוד 115 חברי בית"ר מרומניה. סה"כ היו על האונייה 724 מעפילים.
תוכניות ההפלגה השתבשו, וסירות המפרש שהיו אמורות להביא את המעפילים לארץ לא הגיעו לנקודת המפגש. האונייה החלה לנדוד בים התיכון עד שב־21 באוגוסט השתלטו המלווים והמעפילים בכוח על האונייה והפליגו לכיוון ארץ ישראל. האונייה עלתה על שרטון מול מלון ריץ' בתל אביב (אזור מלון דן בימינו). בבוקר המוחרת הגיעו לחוף רבבות מתושבי העיר לקבל את פני המעפילים במזון, שוקולד וסיגריות. הבריטים עצרו את המעפילים והעבירו אותם למעצר במחנה סרפנד (צריפין). כעשרה ימים לאחר מכן הם שוחררו, ומספרם נוכה ממכסת הסרטיפיקטים.
התצלום הזה מופיע בספר המגבית, ההתגייסות וההצלה, ספר שיצא לאור בשנת 1950 ב־2700 עותקים בלבד. בספר זה כינס עמנואל הרוסי מאות צלומים מן הגטאות וממחנות הריכוז הנאציים, ממפעל הבריחה והעפלה ומפעולות הגנה, אימונים ונוטרות.
זולטן קלוגר היה אחד מן הצלמים הבולטים בארץ ישראל בשנים שלפני הקמת המדינה. הוא תיעד את חייה של "המדינה בדרך" ושל תושביה והותיר אחריו ארכיון עם 50,000 תשלילים.