פרוטוקול מישיבת תת-הועדה לקיטלוג מיום ‎8.2.01



נוכחים:

בן-ששון אניטה טכניון
קרניה דן אוניברסיטת חיפה
אלחנן אדלר מלמ"ד
אירינה רוסקין האוניברסיטה העברית, הספריה המרכזית
רחל שאקו
בל פיינברג אוניברסיטת בן-גוריון
אסתר אדמית אוניברסיטת בן-גוריון
בודיק אנה ספריה מרכזית, אוניברסיטת תל-אביב
רותי שטנגר ספרית מדעי החברה והניהול, אוניברסיטת תל-אביב
לובין מתוקה ספריה למדעי-החיים והרפואה
מאירה הראש בית הספרים הלאומי, קטלוג עברי
רוזלנד דינק בית הספריה הלאומי
ירדנה הובר מכון ויצמן למדע
סופיה בראון
חיים סימור אוניברסיטת בר-אילן

הפגישה התקיימה בספריה למדעי החיים באוניברסיטת תל-אביב. על סדר היום עמדו ‎2 נושאים עיקריים: הצגת מודול הקיטלוג של ‎OCLC וקיטלוג ספרים אלקטרוניים.
את התוכנה של ‎OCLC הדגים סטיב פרנקלין, שהוא הסוכן שלהם בארץ. הוא חלק גם חומר הסבר בנושא. התוכנה ( ‎CAT ME) טובה רק לקיטלוג לועזי, ומחייבת להיות חברים ב-‎OCLC
אלחנן הסביר שכדאי לכולנו להיות חברים מלאים רק לאחר שנעבור ל-אלף ‎500 . מסתבר שאוניברסיטת בן-גוריון עושה נסיון להשתמש בתוכנת ‎CAT ME לקיטלוג שוטף כבר עכשיו. נשמח לשמוע מנסיונם. סטיב הציג גם בקצרה את ‎CORC
- ‎COOPERATIVE ONLINE RESOURCE CATALOG
תוכנה לקיטלוג דפי אינטרנט. גם קבלתה מותנה בחברות בארגון.
הוקמה תת-ועדה של ועדת הקיטלוג לנושא אלף ‎500 ולבדיקת המודול. חברים: רחל, מאירה, אניטה ואירנה. מובן מאליו שכולם מוזמנים לבדוק את המודול ברגע שיותקן ולהעביר את חוות דעתם לועדה.

ספרים אלקטרוניים

הועדה פנתה בבקשה לאלחנן כמרכז הרשת לשקול קיטלוג מרוכז של ספרים אלקטרוניים, בדומה לקיטלוג המרוכז של כ"ע אלקטרוניים. כצעד ראשון מדובר רק על אותם ספרים שנרכשים ע"י המלמ"ד, כמו למשל האתר של המו"ל ‎SPRINGER . (מצורף העתק המכתב).
היום האתרים של ספרים אלקטרוניים הולכים ומתרבים, כמו למשל האתר של ‎NET LIBRARY , שהצטרפות אליה מותנית בחתימה על ‎500 כותרים. האתר מתנהל כמו ספריה רגילה, כך שרק קורא אחד יכול להשתמש בספר בו-זמנית.
אלחנן הבהיר שכל נושא ה"קנין הרוחני" והשאלה מה מותר ומה אסור להוריד מהאינטרנט נמצא בבדיקה משפטית ע"י המלמ"ד.
רותי מספרית מדעי החברה באוניברסיטת תל-אביב הראתה מצגת בנושא של טכסטים אלקטרוניים וספרה על התלבטויות שלהם בשאלה איך לשמור אותם על השרת שלהם ובאיזה פורמט, בעיקר במה שנוגע למצעי מפלגות. גם הדיסרטציות מהוות מקום להתלבטות, ונשאלת השאלה באיזה פורמט יש לחייב את הבוגרים להגיש את התזות שלהם: ב-‎PDF, WORD , HTML וכו'.
רוזליןהביאה כתובת של אתר של ‎OCLC שמקיים קורס אינטראקטיבי לקיטלוג חומר אלקטרוני ולא מחייב חברות ב-‎OCLC. אנא בדקו בכתובת:
‎http://www.oclc.org/institute/oll/faq.htm
והעבירו אל רחל את חוות דעתכם.

בסוף הפגישה נפרדנו מרחל שאקו, שיצאה לגמלאות, ואנו מברכים אותה. ברכות גם לציון, שלא הצליח להגיע לפגישה.