"כשר לפסח" – תערוכה וירטואלית של תעודות וכרוזים היסטוריים
NliParagraph1
לחג הפסח הלכות ומנהגים רבים הקשורים למצוות הבסיסיות של החג – איסור אכילת חמץ ומצוות אכילת מצה. במשך דורות דאג כל בעל בית באופן אישי להכנת המצרכים הכשרים לפסח. במאתיים השנים האחרונות התפתחה התעשייה בכלל ותעשיית המזון בפרט, ובמקביל התפתח המסחר והשווקים הוצפו בסחורות ממקורות שונים. המעקב אחר מקור המוצרים והרכבם הפך לקשה ומורכב, והיה צורך בפיתוח מנגנונים של הכשרה והשגחה על המוצרים השונים – חלקם מוּכּרים וחלקם חדשים.