מסע בספרי הבישול משנות ה-20 ועד שנות ה-30 של המאה ה-20
 |
כריכת הספר "איך לבשל בארץ-ישראל?" |
ספרי בישול אינם סוגה חדשה בעולם הספרים. כל דור ודור מוציא לאור ספרי בישול המספרים על המאכלים הנהוגים בתקופתו, על חומרי המזון וטכניקות הבישול, ועל המאכלים הנחשבים ראויים למאכל בקרב הקבוצה עבורה נכתבו. הספרים מתארים את מנהגי האכילה ואת המשמעויות המיוחסות לחומרי המזון. בנוסף לכך, ספרי הבישול הם חלון לתרבות ומשקפים את בני התקופה, את העדפותיהם ואת אורחות החיים שלהם. המזון, יסוד בסיסי בחיינו, הוא גם אחד התחומים האינטימיים ביותר בהם, וככזה השיח עליו הוא חלק מהבנת חיי האדם החומריים, הרוחניים והערכיים, בתקופה מסוימת. מה אנו אוכלים, כיצד ומתי, עם מי ובאיזה הקשר, ולא פחות מכך, מה איננו אוכלים ומדוע, מעיד עלינו כפרטים וכחברה.
לכבוד יום העצמאות תשע"ה, 2015, יום העצמאות ה-67 של מדינת ישראל, הספרייה הלאומית סרקה מספר ספרי בישול ותזונה נדירים וייחודיים, מימי היישוב העברי בארץ ישראל ומראשית ימי המדינה, והיא מעמידה אותם לעיון הציבור.