audio items
zemer
חזרה לתוצאות החיפוש

נחל הכון

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • הקלטה מסחרית
playerSongImg
בביצוע להקת הנח"ל
תאריך היצירה 195?
השותפים ביצירה זעירא, מרדכי 1905-1968 (מלחין)
אורלנד, יעקב 1914-2002 (מחבר)
להקת הנח"ל.
להקת הנח"ל (זמר, מבצע)
רשות השידור. קול ישראל
סוגה Lahakot tseva'iyot
שפה heb
משך 00:02:39
הערות הוקלט ע"י רדיו דוקטור
מתוך אוסף קול ישראל.

מספר מדף K-05074-01-B
מספר מערכת 990002503500205171

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, יש למלא טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף: הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
אודות
  • "השיר לנח"ל" (ידוע גם כ-"שיר הנח"ל", "נח"ל היכון" או "המנון הנח"ל") הוא פזמון שהוקלט לראשונה לתוכניתה החמישית של להקת הנח"ל, שנקראה "נח"ל ונחלה" והוקלטה בשנת 1953. להקת הנח"ל הייתה הלהקה הצבאית הראשונה שהוקמה במדינת ישראל. היא הוקמה על ידי גיורא מנור, מפקד הלהקה הראשון וחבר לשעבר בלהקת הצ'יזבטרון, הלהקה הצבאית של הפלמ"ח, אותה החליפה להקת הנח"ל בשנת 1950.
    בשנה שאחרי הקמת המדינה והקמת הנח"ל יצאה לאור החוברת "הבקר" ובה פורסם שיר זה לראשונה. השיר הפך להיות ההמנון הראשון של הנח"ל, שהורכב מבני גרעינים שרצו לא להתפצל במהלך הפרק הצבאי שלהם ולשם כך הוקמו גדודים מיוחדים שבני הגרעינים ישרתו בהם. גם להקת הנח"ל הייתה בראשיתה גרעין שהפרק הצבאי שלה היה השירות בלהקה עצמה. לאחר התחלה קשה ולא מוצלחת יצאו ב1953 שתי תוכניות שהפכו להצלחה גדולה, בהן השירים "הורה היאחזות", "יא ירח", "הורה ממטרה" וגם "השיר לנח"ל".
    "השיר לנח"ל" מפאר את בני גרעיני הנח"ל בכך שהם עושים את עבודתם גם בתקופה הצבאית וגם בתקופת המשימה הלאומית, בהקמת היאחזויות נח"ל. השיר הפך להמנון של הנח"ל עד לסוף שנות השישים, ובוצע עשרות פעמים בידי ההרכבים השונים של להקת הנח"ל. חיים טופול, אחד מכוכבי הלהקה באמצע שנות החמישים, סיפר כי אחד המבחנים לכניסה ללהקת הנח"ל באותה התקופה היה לשיר את "השיר לנח"ל" בעוצמה גבוהה, שכן באותה התקופה לא היו ללהקת הנח"ל רמקולים בכלל.


יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?