audio items
zemer
חזרה לתוצאות החיפוש

הללויה

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 01.
    נשואי פיגרו (אריה)
    4:37
  • 02.
    הללויה
    2:50
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר הללויה
בביצוע רובין, שרה; לברי, מרק
מתוך נשואי פיגרו (אריה)
תאריך היצירה 1951
השותפים ביצירה הנדל, גאורג פרידריך 1685-1759 (מלחין)
רובין, שרה (זמר, מבצע)
לברי, מרק 1903-1967 (מבצע)
הערת מקום וזמן על גבי התקליט: 10.4.1951
סוגה Oratorios
שפה heb
משך 00:02:50
הערות מושר בעברית.
הערת שפת ביצוע מושר בעברית.
מספר מדף K-06648-01-B-02
מספר מערכת 990037801460205171

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, יש למלא טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף: הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
אודות
  • השיר "הללויה" הוא אחת מיצירותיו המפורסמות ביותר של המלחין גיאורג פרידריך הנדל מתוך האופרה "משיח" שהלחין למילותיו של צ'ארלס ג'ננס בשנת 1741, ומובאת כאן בתרגום אהרון אשמן.
    האופרה כתובה בשלוש מערכות, כאשר הראשונה מתחקה אחר סיפורים מספר ישעיהו המתארים את בואו של המשיח, ובמערכות השניה והשלישית מובאים סיפורים מן הברית החדשה, בעיקר מספר יוחנן, מתוכו גם לקוח החלק בו מופיע שיר זה.
    על אף שהנדל היה נוצרי מאמין, הוא כתב את האופרה כיצירה חילונית לצרכי בידור ומסיבה זו אף נתקל בהתנגדות רבה בקרב שומעיו הראשונים באנגליה, שהתרעמו על כך שהמלחין השתמש בכתבי קודש על במות שנועדו לבידור. ההתנגדות הראשונית לא עצרה בעד היצירה הזו והיא הפכה לאחת היצירות הקלאסיות המפורסמות ביותר בעולם, וקנתה לעצמה מעמד סמלי של שיר תהילה וניצחון בינלאומי. כמו כן, בהופעות רבות של האופרה, ישנו מנהג שהקהל קם על רגליו בעת ביצוע השיר הזה, וזאת ככל הנראה בהתבסס על אירוע חד פעמי שבו צפה המלך ג'ורג' השני באופרה, והתרגש כל כך מקטע זה עד שקם מכיסאו, וכל הנוכחים שהיו באולם נאלצו לקום גם הם מפאת כבודו.


יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?