audio items
zemer
חזרה לתוצאות החיפוש

גדוד בעיר

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • הקלטת רדיו
  • הקלטה
בביצוע מקהלת סמינר לווינסקי
תאריך היצירה 1953
השותפים ביצירה אנגל, יואל 1868-1927 (מלחין)
ביאליק, חיים נחמן 1873-1934 (מחבר)
מקהלת סמינר לווינסקי (מבצע)
הערת מקום וזמן 1953
סוגה Songs, Hebrew
שפה heb
מספר מדף ZMR 04689
מספר מערכת 990039752420205171

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, יש למלא טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף: הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
אודות
  • השיר "גדוד בעיר" נכתב על ידי המשורר חיים נחמן ביאליק בסביבות שנות העשרים של המאה העשרים והולחן על ידי יואל אנגל בשנת 1925. ניתן לומר שבלחנו הקפיד אנגל לתת לשיר סגנון הולם של שיר לכת צבאי, כפי שעשה גם סימון בר זמרא, שכתב גם הוא לחן לשירו של ביאליק, שנשמע כמו שיר לכת.
    השיר מתאר גדוד חיילים שנכנס לעיר במה שמתואר כתהלוכה צבאית מרשימה, בהובלת תזמורת צבאית ועם גדודי חיילים חמושים צועדים בסך. מצעדי ראווה צבאיים היו חזון נפרץ בתקופה זו של ההסטוריה, בין מלחמות העולם, והם עוררו התרגשות מעורבת בפחד בקרב יושבי הערים שבהן נערכו הצעדות.
    המשורר יעקב פיכמן, שהיה ידידו של ביאליק, מספר שביאליק היה גאה בשיר הזה מפני שהרגיש שהצליח לכתוב שיר ילדים שמשוחרר מהרוח המדוכאת של השירים שהיו נפוצים בקרב הקהילות היהודיות, ומחובר להתרגשות הטבעית שהתעוררה לנוכח המצעדים הללו, במקומות בהם נערכו.


תגיות

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?