audio items
zemer
חזרה לתוצאות החיפוש

בוא אלי פרפר נחמד שב אצלי על כף היד

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • הקלטת רדיו
בביצוע פררה, אברהם
תאריך היצירה 196?
השותפים ביצירה בן פורת, צבי 1930-2010 (מלחין, מעבד מוזיקלי)
ברגשטיין, פניה 1908-1950 (מחבר)
פררה, אברהם 1934-1984 (מבצע)
רשות השידור. קול ישראל
סוגה Songs, Hebrew,Children's songs
Children's songs

שפה heb
משך 00:01:05
הערות מתוך אוסף קול ישראל.
הערת משתתפים להקה כלית; אברהם פררה, זמר.
הערת הפקה המידע אודות ההקלטה הועתק מקטלוג קול ישראל.
מספר מדף MCD-0088 - 17
מספר מערכת 990026591600205171

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, יש למלא טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף: הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
אודות
  • השיר "בוא אלי פרפר נחמד" נכתב על ידי פניה ברגשטיין בשנת 1945 כחלק מספר שירי ילדים נושא אותו השם, שיצא מתחת ידיה באותה השנה. הספר עוסק בסביבתם של ילדים הגדלים בקיבוץ - ברפת, בדיר, בבריכת השחייה, בטרקטור ובמשאית שמובילה תוצרת חקלאית ל"תנובה" והשיר עוסק בפרפר נוי המוזמן לשבת על כף ידה של דוברת השיר, ומוכר בעיקר כשיר הפתיחה של התכנית פרפר נחמד, במסגרתו שולבו מילות השיר של ברגשטיין עם שיר שכתבה לאה נאור והלחינה נורית הירש.
    השיר הולחן לראשונה על ידי צבי בן פורת בסוף שנות הארבעים של המאה העשרים, ועם השנים הפך לאחד השירים המוכרים ביותר מבין שיריה של ברגשטיין, שלצד שירי ילדים נודעה גם בשירים שחיברה בתקופת מלחמת העולם השניה, בנושא חרדתה לגורלה של משפחתה שנשארה מאחור באירופה.
    בשל תפוצתו הרחבה של השיר ולאור הפופולאריות שלו, השיר הולחן פעמים רבות על ידי אמנים רבים, ביניהם יששכר מירון, חיה גרד-בוך, בנימין עומר, ישראלה שוורץ, אברהם שטרנקל, שלמה הופמן, יוני רכטר ועוד. בנוסף, מכיוון שהשיר כתוב במבנה מרובע, סגנון המיובא משירת פרס, שבו ישנן ארבע שורות בסך הכל, קל להעביר אותו ללחנים אחרים שנכתבו לשירים בעלי אותו מבנה. כך, למשל, נפוצו גרסאות של מילות השיר עם הלחן של "רד אלינו אווירון" מאת פניה שלונסקי-וגמן וכן לשיר עממי רוסי מאת יעקב סטוליאר.


תגיות

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?