audio items
zemer
חזרה לתוצאות החיפוש

חג

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
בביצוע מקהלת עמק בית שאן ועמק הירדן
תאריך היצירה 1978
השותפים ביצירה זהבי, דוד 1910-1977 (מלחין)
הורביץ, ארנסט 1914-1996 (מעבד)
רחל 1890-1931 (מחבר)
מקהלת עמק בית שאן ועמק הירדן (מבצע)
הערת מקום וזמן 1978
סוגה Songs, Hebrew
שפה heb
הערות מנצחת: חוה לביא
מספר מדף ZMR 01405
מספר מערכת 990039720400205171

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, יש למלא טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף: הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
אודות
  • שיאו של חג הפסח הוא ליל הסדר, המצוין באופן מסורתי בחיק המשפחה לפי נוסח "ההגדה". קיימים הבדלים קטנים בנוסח ההגדה בעדות השונות, אך רב הדומה מן השונה. בראשית ימיה של התנועה הקיבוצית ביקשו ליצור חג חדש עבור היהודי החדש. הסדר עבר מן הבית אל חדר האוכל, הדגש הושם על הפן החקלאי של החג, נוצרו הגדות קיבוציות חדשות, ונוסד חג העומר. הסדר הקיבוצי שילב, לצד קריאה מן ההגדה החדשה, קטעי שירה ומחול, נגינה והמחזות. לשם כך חוברו שירים חדשים: חוברו לחנים חדשים לשירים מסורתיים מן המקורות, וחוברו שירים חדשים על אביב, על חקלאות, ועל ארץ ישראל. לדברי אריה בן גוריון, חבר קיבוץ בית השיטה ועורך ההגדה הקיבוצית המשותפת, "...ההגדה הקיבוצית מחודשת ומותאמת לחברתנו, לזמננו, למקומנו, לתפישתנו את ההיסטוריה מיציאת מצרים עד קום המדינה" (מתוך אתר קיבוץ בית השיטה).

    הלחן חובר לליל הסדר 1939 בנען. ב"הגדת נען" שהופצה אז לראשונה, הופיע בעמוד הראשון השיר של רחל. (לפי: מוטי זעירא, "כמו קול של הלב: סיפור חייו ויצירתו של דוד זהבי", הוצאת הקיבוץ המאוחד, 2013, עמ' 82).

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?