audio items
zemer
חזרה לתוצאות החיפוש
כותרים נוספים אתחלתא: בוא חיל של שוקולד בוא אלי אל המשלט [ביצוע מוקלט]
בביצוע קראוס, שמוליק; איינשטיין, אריק; כץ, ג'וזי; החלונות הגבוהים (שלישיה)
תאריך היצירה 197?
השותפים ביצירה קראוס, שמוליק 1935-2013 (מלחין, מבצע)
לוין, חנוך 1943-1999 (מחבר)
איינשטיין, אריק 1939-2013 (מבצע)
כץ, ג'וזי 1940- (מבצע)
החלונות הגבוהים (שלישיה) (מבצע)
רשות השידור. קול ישראל
סוגה Songs, Hebrew
שפה heb
משך 00:03:00
הערות מתוך אוסף קול ישראל.
הערת משתתפים אריק אינשטין, ג'ודי כץ, שמוליק קראוס-עוז.
הערת הפקה המידע אודות ההקלטה הועתק מקטלוג קול ישראל.
מספר מדף MCD-0108 - 09
מספר מערכת 990026595930205171

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, יש למלא טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף: הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
אודות
  • השיר "חייל של שוקולד" הולחן על ידי שמוליק קראוס למילים של המחזאי והפזמונאי חנוך לוין, בשנת 1967 ויצא כחלק מהאלבום "החלונות הגבוהים", של הלהקה נושאת אותו השם, שיצא באותה השנה, כחודשיים לפני פרוץ מלחמת ששת הימים, אשר שינתה את פניה של מדינת ישראל ושל כל הגרים בשטחה.
    השיר מתאר בעוקצנות צינית ובמרירות מופגנת את חוסר הצדק שבמלחמה, במסגרתה מוקרבים חייהם של צעירים הרתומים לגחמותיהם התוקפניות של גנרלים אכזריים. השיר נחשב לבוטה במיוחד בשל הדימויים הגרפיים בהם נעשים שימוש כדי לתאר את זוועות המלחמה ואת קידוש המוות על מזבחותיו, דימויים שבחלקם הושמטו או רוככו במעבר מהפזמון המקורי שכתב לוין לגרסה שהלחין קראוס.
    השיר הינו שיר מחאה נגד מלחמה מכל סוג שהוא, אך עם זאת, בשל סמיכות פרסומו ל"מלחמת ששת הימים" הוא נתפס כשיר המבטא ביקורת ישירה כלפי מלחמה זו. לאחר צאת האלבום, צונזרו מתוכו שני שירים, ביניהם שיר זה, שהשמעתו בסמוך למלחמה כה עקובה מדם, נתפסה כפרובוקציה. בנוסף, בשל ההבדל התהומי באקלים הפוליטי בישראל אחרי מלחמת ששת הימים לעומת מלחמת יום כיפור, שפרצה שש שנים מאוחר יותר, הפך השיר ממוקצה באופן גורף ב-1967, לכזה שאומץ על ידי דור שלם של שוחרי שלום ומתנגדי מלחמה שקולם החל להישמע ביתר שאת לאחר מלחמת יום כיפור, בשנת 1973.


תגיות

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?