audio items
zemer
חזרה לתוצאות החיפוש

אברהם שפירא

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
כותרים נוספים אתחלתא: כשהארץ עוד היתה תלי שממה מדבר קוצים [ביצוע מוקלט]
בביצוע לבנון, אריה; זהר, רבקה
תאריך היצירה 1972
השותפים ביצירה בדיחי, יהודה 1941-2023 (מלחין)
וינטרניץ, חנן 1914-1995 (מעבד מוזיקלי)
לבנון, אריה 1932-2023 (מנצח, מבצע)
ברזילי, אורי (מחבר)
זהר, רבקה 1948- (זמר, מבצע)
רשות השידור. קול ישראל
הערת מקום וזמן 15.3.1972.
תל אביב
בית המורה.
סוגה Songs, Hebrew
שפה heb
משך 00:02:42
הערות המידע אודות ההקלטה הועתק מקטלוג קול ישראל.
הוקלט על-ידי קול ישראל.

הערת משתתפים רבקה זוהר בליווי תזמורת ; ניצוח, אריה לבנון.
מספר מדף MCD-0211 - 16
מספר מערכת 990032464760205171

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, יש למלא טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף: הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
אודות
  • השיר "אברהם שפירא" נכתב על ידי אורי ברזילי, הולחן על ידי יהודה בדיחי והתפרסם בביצוע רבקה זוהר בשנת 1972. השיר מתאר את מעלליו של אברהם שפירא, שכונה "זקן השומרים" והיה ממגיני היישוב היהודי במהלך הפרעות האלימות של המאה העשרים. לצד זאת, היה שפירא סמל לדו קיום יהודי-ערבי ולאחד מסמליה של פתח-תקווה, שלפני שאדמותיה נרכשו מידי ערבים שישבו בה, נקראה בפיהם "מאלבס".
    שפירא, שנולד באוקראינה ועלה ארצה עם משפחתו בסוף המאה ה-19, היה פעיל בכוחות ההגנה של היישוב היהודי, תחילה ביהוד, שמשפחתו היתה ממקימיה, ולאחר מכן בפתח תקווה, שם חי את רוב חייו. עם השנים, הפך שפירא לראש השומרים של המושבה פתח-תקווה ועשה לעצמו שם כשומר ומגן היישוב, בייחוד מפני גניבות של מרעה. עם זאת, למרות עליונותו בקרבות עם חומסיו, היה ידוע ברחמיו ובכך שלא היה קוטל את יריביו, אלא רק משיב את אשר גזלו. תכונה זו שלו עוררה התפעלות והערכה בקרב חברי הישוב היהודי והערבי בארץ, שלא רק חלקו לו כבוד אלא ביקשו את עזרתו בבוררות סכסוכים בין חמולות אזוריות.
    השיר, שנכתב ופורסם לאחר מותו, ביקש לחלוק כבוד לאיש מיוחד זה, שלצד היותו סמל לגבורה ומלחמה בפשע המאורגן והלאומני, היה גם אוהב אדם חסר פניות שדגל בדו-קיום, בצדק ובשלום. מורשתו, שידעה גם רגעים פולקלוריסטיים, כמו נאומו מול נוער פתח-תקווה שבו אמר להם:"אתם נוער, אתם? אתם חרא", הונצחה זה מכבר גם בשירו של יוסי גמזו, "סימן שאתה צעיר" וכן בשיר מאת דויד אבידן, "שקל ציוני".



תגיות

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?