audio items
zemer
חזרה לתוצאות החיפוש

אגדת דשא

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • הקלטת רדיו
כותרים נוספים אתחלתא: יש ערמה של חברה על הדשא [ביצוע מוקלט]
בביצוע איינשטיין, אריק
תאריך היצירה 1973
השותפים ביצירה חנוך, שלום 1946- (מלחין)
לוי, שם-טוב 1950- (מעבד מוזיקלי)
אריאל, מאיר 1942-1999 (מחבר)
איינשטיין, אריק 1939-2013 (זמר, מבצע)
רשות השידור. קול ישראל
הערת מקום וזמן 31.7.1973.
תל אביב
בית המורה.
סוגה Songs, Hebrew
שפה heb
משך 00:04:10
הערות המידע אודות ההקלטה הועתק מקטלוג קול ישראל.
הוקלט על-ידי קול ישראל.

הערת משתתפים אריק איינשטיין.
מספר מדף MCD-0236 - 18
מספר מערכת 990032502600205171

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, יש למלא טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף: הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
אודות
  • השיר "אגדת דשא" הולחן על ידי שלום חנוך למילים שכתב מאיר אריאל בשנת 1968 ונוצר במקור כשיר הוואי עבור חתונתם של עוזי חגי ובחירת לבו אווה בקיבוץ משמרות, בו היו חברים גם אריאל וחנוך. השיר מתאר חבורת נערות ונערים הרובצים יחד על כר דשא לעת ליל, ועם התקדם הערב הולכת החבורה ומתערבבת זו בזו, בגוף ובנפש.
    חנוך, שהיה בן חמש עשרה בזמן הלחנת השיר, נתבקש על ידי אחיו הגדול, דני, להלחין את המילים שכתב אריאל בסגנון שיזכיר את השיר "יצאנו אט", של חיים חפר ודוד זהבי. ניתן להבחין כי הנחת המילים של אריאל על גבי הלחן של חפר וזהבי, מתאימה בקצב ובמשקל. בגרסה המקורית של השיר, שביצע דני חנוך בחתונה, היו לו תשעה בתים ובהם תיאורים מופלגים ונועזים של סצינות אירוטיות המתרחשות בין חברי החבורה.
    העיבוד שהוקלט לגרסת השיר המוכרת יותר, נכתב על ידי אלברט פיאמונטה ויצא בשנת 1970 בביצוע דודו אלהרר, כאשר חלק מבתי השיר המקורי הושמטו והמטען האירוטי שלו טושטש. לשיר יצאו מאז למעלה מחמישים ביצועים מוקלטים שונים והוא הפך זה מכבר לסמל לנעורים, תמימות ונוסטלגיה ולאחד משיריהם המוכרים ביותר של חנוך ואריאל.


תגיות

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?