audio items
snunit
קוקיז (עוגיות)

אתר הספרייה הלאומית עושה שימוש בעוגיות (cookies) על מנת לשפר את חווית הגלישה שלך. הגלישה שלך באתר מהווה הסכמה לשימוש בעוגיות. למידע נוסף, אנא עיינו במדיניות הפרטיות

חזרה לתוצאות החיפוש

שקעה חמה (תפילה)

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    עכשווי - ישראל חיים לוק, יאיר הראל
  • 2.
    עכשווי - ישראל חיים לוק, יאיר הראל
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר שקעה חמה (תפילה)
מעגל השנה יום הזיכרון ויום העצמאות;לכל עת
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
פירוש

  • • שָׁקְעָה חַמָּה שָׁקְעָה נַפְשִׁי בִּתְהוֹם יְגוֹנָהּ הָרַב כָּיָם – הדובר מקביל בין תמונת השמש השוקעת בים ותמונת נפשו השוקעת ביגונה וכאבה.
    • כִּי עוֹמְדָה לִפֹּל הִיא בְּמִלְחַמְתָּהּ אֶת הַבָּשָׂר וְאֶת הַדָּם – סיבת היגון מאפיינת את עולמן של חלק מ'ישיבות המוסר' בליטא של המאות ה- 19-20: נפש האדם נתונה במלחמה מתמדת עם הגוף, בשר ודם, בדרך להתעלות, ומשוכנעת בכל עת כי היא עומדת להפסיד במלחמתה זו. המתח בין גוף ונפש אינו חידוש של ישיבות המוסר, והעיסוק בו עובר כמסורת רבת שנים בספרות המדרש, בפיוט, ובספרות המחשבה.
    • יָמַי עוֹבְרִים... אִם לָזֹאת קָרָאתָ 'חַיִּים'... – חיי עוברים עלי בלא כל משמעות; איני מקבל דבר ואיני נותן דבר. האמנם חיים הם אלו?
    • כִּי לֹא אֵדַע אֵיכָה אוּכַל כֹּה לִחְיוֹת, הַאִם לִשְׁכֹּחַ כֹּל וּשְׂמֹחַ... – הדובר מבקש מהאל רחמים וסיוע בהכרעה, האם עליו לחיות מתוך מודעות לסבל שבקיום האנושי, או מתוך שכחה שלו; ברוח דברי קהלת (א, יח): כִּי בְּרֹב חָכְמָה רָב כָּעַס וְיוֹסִיף דַּעַת יוֹסִיף מַכְאוֹב.
    • הַחֲיֵינִי, אֵלִי, נָא לְמָחָר, אוּלַי אֶפְתֹּר אֶת הַחֲלוֹם – אם אני איני מצליח לחיות כעת, אנא החייני אלוהי בכוחך, כדי שאנסה שוב מחר לפתור את חלום חיי.
    • שָׁקְעָה חַמָּה... עָבִים בָּאִים... לַיְלָה עוֹלֶה מִן הַתְּהוֹם... – השיר מסתיים בתמונה בה נפתח, אך הפעם המוקד הוא בטבע בלבד – בחמה השוקעת, בעננים המתקרבים, בלילה העולה – ללא אזכור נשמת הדובר, שכבר נמה את שנתה ומקווה לחיים חדשים למחרת.


יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?