לפניכם קטע וידאו מאוסף "יומני כרמל" שהפיק נתן אקסלרוד, מחלוצי הקולנוע בארץ ישראל.
סרטון זה מתעד ילדים פליטים מאירופה המגיעים לבית הספר החקלאי "אהבה" בקריית ביאליק ונקלטים שם בלימודים ובתעסוקה. מתוך יומני כרמל משנת 1939.
בסרטון קבוצה גדולה של ילדים פליטים מגיעה בהסעה אל בית הספר החקלאי ''אהבה''. הילדים מגיעים עם ציוד מועט, ואנשי צוות המקום מקבלים את פניהם. לאחר מכן הילדים סועדים באוויר הפתוח ונגנים מנעימים את ארוחתם. צלם הסרטון סוקר את הכפר ומראה את מבניו ואת גודלו. לאחר מכן, אחת הילדות קוראת לכל היתר כשהיא מקישה על לוח ברזל. כל הילדים יוצאים והולכים אל מקומות העבודה בכפר, הכוללים נגרייה, רפת, לול ושדות. החריש, הקטיף ויתר העבודות בשדות מבוססים על שימוש בבהמות ועל עבודת כפיים. כך גם ברפת ובנגרייה, עיקר העבודה היא עבודת כפיים ללא מכונות. לקראת סיום נראים מורים המלמדים את ילדי הכפר. הלימודים מתקיימים בקבוצות קטנות יחסית סביב שולחנות בחוץ, כאשר המורה יושב בראש השולחן. התלמידים יושבים עם מחברותיהם לפניהם ונראים קשובים.
ראשיתו של כפר הנוער "אהבה", בשנת 1914 בברלין. נשים יהודיות הקימו מטבח שחילק מזון לילדים נזקקים. בהמשך נעשה המטבח מקום מפלט עבור ילדים חסרי בית. ביאטה ברגר, מנהלת הפנימיה היא שבחרה את השם אהבה. בשנות השלושים, עם עליית היטלר לשלטון, החליטה ברגר להעביר את הפנימייה לישראל, ולשם כך רכשה אדמה בעמק זבולון. בשנת 1935 התחיל הכפר החדש לקלוט ילדים מגרמניה וממדינות נוספות. רבים מהילדים האלה ניצלו מהשמדה בזכות ההגירה לכפר, לאחר שאיבדו בשואה את בני משפחותיהם. משנת 1948 ועד שנת 1960 קלט הכפר ילדים שהגיעו מעליית הנוער. מאז ועד היום מוסיף הכפר לפעול ולתת מענה חינוכי וטיפולי לילדים ממשפחות קשות יום.
יומני כרמל היו יומני חדשות שהוקרנו בבתי הקולנוע בארץ ישראל ותיעדו את חיי היישוב היהודי בתחומי החברה, הביטחון, ההתיישבות ועוד. היומנים הוקרנו משנת 1935 עד שנת 1971.